zondag 20 mei 2018

DAGBOEK - Mellon, de Stafford,... Wie geeft me een tweede kans ?

Mellon, ik zie haar nog zitten tezamen met Monach, Vanua, Pinarello en Copacabana,... In het dodenstation,… Behalve Copacabana vertrokken ze allemaal al naar huis,… Ook Mellon, maar door omstandigheden moet ze nu weg,... Haar baasje heeft besloten dat zij elders veel gelukkiger kan worden, hij kan haar niet geven waar ze recht op heeft: een commitment voor het leven,...
Mellon is nu bijna drie maanden in Nederland en heeft zich ontpopt tot een zeer lieve, intelligente en actieve hond. Ze is zindelijk, vindt de auto geen probleem, loopt netjes aan de riem en op veilige plekken los, luistert zeer goed en is zeer sociaal met andere honden (reuen en teefjes, groot en klein). Verder is zij in huis relatief rustig en kan heerlijk op de bank uitrusten na een lange wandeling in bos, park of strand. Mellon is nu niet veel alleen, maar kan best even (1-2 uur) alleen zijn. Ze is dan gewoon stil en los in huis, maakt niets stuk, maar weet dat ze nog niet volledig op haar gemak is dan. Ze is dan ook zeer blij en opgelucht als baasje weer thuis komt. ’s Nachts slaapt zij heerlijk in haar eigen mandje naast het bed van haar baasje, om deze vervolgens in de ochtend met een hoop liefde te wekken,...
Mellon is sociaal naar zowel mannen, vrouwen als kinderen. Alleen de allerkleinsten vindt ze nog wat spannend vanwege hun onverwachtse bewegingen en geluiden. Kinderen vanaf een jaar of acht heeft ze geen problemen mee, mits ze honden gewend zijn.
Mellon kan prima als hond alleen gehouden worden, maar een stabiel hondenvriendje in huis zou zij ook leuk vinden. Dit vriendje moet wel tegen een stootje kunnen, want Mellon is soms wat enthousiast in haar spel. Er zit geen kwaad in, maar toch maar beter niet met een al te klein hondje in huis. Verder is Mellon vogels gewend, maar kleine knaagdieren, konijnen of katten zijn niet aan te raden met haar. Haar baasje leerde haar wel buiten katten te negeren en dit lukt prima.
Wat betreft eventuele verdere begeleiding van Mellon: ze is vooral gebaat bij een zachte, maar consequente hand. Corrigeren met alleen een zachte stem is echt voldoende voor haar. Ze leert enorm snel en heeft niet veel woorden nodig om zich nieuwe positieve zaken eigen te maken.
Een nieuw baasje of nieuwe baasjes moeten veel tijd en ruimte voor haar hebben om leuke dingen te ondernemen, haar liefhebben om haar lieve, zachte karakter en niet per sé om haar stoere uiterlijk. Mellon zoekt een baasje die haar verder met veel liefde en geduld kan begeleiden in haar verdere leven.
Mellon is een Stafford die gewoon is aan leven in een huis en tuin, gewoon is mee te gaan en soms alleen te blijven,… Ze zoekt dat ene baasje, familie, die haar een leven lang gelukkig maakt,… Weet dat ze een stoere hond is, een hond die nood heeft aan een consequente, lieve baas, zodat ze er altijd voor elkaar zullen zijn,… Wie geeft haar een kans ?






Meer informatie over Mellon vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten