zaterdag 14 april 2018

Barcelona wil de adoptie van huisdieren aanmoedigen met beelden van honden in de stad

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft verdeeld over de stad 20 
beelden geplaatst van honden die ter adoptie worden aangeboden. Het gaat om realistische betonnen beelden die een nekband om hebben met een QR-code die gescand kan worden om meer informatie over de hond te vinden om deze eventueel te adopteren. Met deze actie die wordt uitgevoerd in samenwerking met het gemeente asiel, wil de gemeente inwoners aanmoedigen om huisdieren te adopteren.
In samenwerking met het Centre d’Acollida d’Animals van Companyia de Barcelona (Caab) is de gemeente Barcelona de campagne GosS.O.S. gestart ter bevordering van de adoptie van huisdieren. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van 20 beelden van honden die zich op dit moment in het asiel bevinden. De beelden zijn gemaakt van wit/grijs beton en werden door middel van 3D printen zo realistisch mogelijk gemaakt. Bekijk HIER op de plattegrond waar de honden te vinden zijn in Barcelona.
De honden die te zien zijn op de straten van Barcelona zijn vastgebonden aan lantaarnpalen of bomen en hebben een nekband met QR-code die gescand kan worden om zo meer informatie te vinden over de hond die ter adoptie wordt aangeboden. In het gemeente-asiel zitten op dit moment 70 honden die al meer dan een jaar wachten op adoptie.
Vorig jaar werden er 760 honden en 600 katten opgenomen door het Caab asiel wat 13% meer is dan het jaar daarvoor in 2016. Gelukkig was er ook een stijging van 15% in het adopteren van huisdieren waardoor er 745 honden en 516 katten een nieuw huis konden vinden in 2017.
Klik hier voor nog meer beelden.
Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten