dinsdag 2 januari 2018

Pech

Onze Freek woont nu in november 2 jaar bij ons. Een heerlijke hond die we langzamerhand hebben leren kennen en hij ons.
Hij had af en toe een klein ‘probleempje’. Dan liet hij wat druppels op de vloer vallen. Een paar maanden geleden zagen we dat dit bloed was. Dus zijn wij met zijn urine naar de dierenarts gegaan. Dat was het begin van een zoektocht met een vervelende boodschap.
Nadat wij 2 dierenartsen hadden bezocht, er een echo, scopie en een punctie was gedaan, bleek Freek een Transmissible Veneraal Tumor (TVT) te hebben. Een sexueel overdraagbare aandoening. Een SOA dus, die alleen in Zuideuropeese landen en op de Caribbean voorkomt. Die heeft onze Freek dus in Spanje opgelopen, was de conclusie van de dierenarts. Wij hebben diverse dierenartsen gesproken en geen van hen was het ooit eerder tegengekomen in Nederland. Ook ACE had dit nog nooit eerder meegemaakt. Dikke pech dus voor Freek.
Maar aan de andere kant ook een goede boodschap. De tumor kan namelijk worden bestreden met chemo en verdwijnt dan helemaal. Zonder restverschijnselen. Dit is het enige soort dat zo goed te behandelen is, aldus de oncoloog-dierenarts.
Freek heeft nu zijn 2e chemobehandeling gehad. Als de dierenarts met hem terugkomt nadat hij met een infuus de vloeistof ingespoten heeft gekregen kijkt hij wat beduusd. Snapt niet wat er allemaal gebeurt. Hij is er dagenlang beroerd van. Slaap de hele dag, eet niet en heeft diarree. Maar de 4e dag knapt hij op en huppelt weer vrolijk buiten. Nog 1 keer dan moet het klaar zijn. Dan gaan wij een mooi voorjaar tegemoet met een gezonde Freek.


Louis en Margaret Maijenburg


Geen opmerkingen:

Een reactie posten