dinsdag 16 januari 2018

Marie (ACE Kriekske) en Pixie (ACE Eddie)

De adoptante van Marie en Pixie  laat weten dat het heel goed gaat met beide hondjes,

Marie loopt samen met Pixie 4 keer per dag. Al bij al een kilometer of 10. Ze zijn fit en gezond. De Leishmania is goed onder controle en haar darmen inmiddels ook. Ze krijgt alleen eend en daar doet ze het goed op. Ik laat haar Leishmania titer elke 6 maanden testen om dit goed te monitoren. 
Een prothese voor haar ontbrekende voorpootje blijkt wat moeilijk. Haar stomp is niet geschikt en moet eerst geopereerd om het een kans te geven. Maar aangezien ze zich fantastisch redt en zelfs trappen loopt (omhoog), heb ik besloten dat een prothese nu niet noodzakelijk is. 
De basiscursus is afgerond en inmiddels zitten we op de vervolgcursus. Ze doet het geweldig. Ze is slim en leergierig. 

Pixie doet het inmiddels beter. Hij heeft veel trauma’s te verwerken. En dat blijft een aandachtspunt. Op straat gaat het een stuk beter, maar hij zal nooit helemaal relaxed worden denk ik. Ook hij zit nog op cursus. Hij doet het daar geweldig. Hij blijkt een speurtalent. Ik wil dit straks verder met hem oppakken zodat hij mentaal blijft geprikkeld en zich blijft ontwikkelen. 
Thuis is hij superlief en ik heb ook al kindjes te logeren gehad. Dat lukte eerst helemaal niet en nu deed hij het geweldig. Wel soms in de bench, maar toch lukte het. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten