vrijdag 8 december 2017

Van Rambito naar Brighton

7 oktober 2016 was het zo ver! Onze hond Rambito (8 maanden) kam aan op Schiphol! Moeder Barbara en dochter Lianne stapten al vroeg op de ochtend boot en verlieten Vlieland. Een paar uurtjes daarna waren ze op Schiphol Amsterdam. Het was even wachten, maar dan kwamen de benches er al aan.

Natuurlijk waren de dieren een beetje nerveus en zenuwachtig, maar het was uiteindelijk goed gegaan. Rambito was met een andere hond in de bench. Toen zij aan de beurt waren was het best wel spannend om onze nieuwe hond voor het eerst persoonlijk te ontmoeten. We werden verteld dat we een halsband klaar moesten hebben, en hadden twee verschillende maten al klaar. Rambito kwam uit de bench, hij was redelijk mager. Je kon zijn ribben van zijn borstkas zien. Maar het leek al wel een hele leuke hond. We probeerde de kleinste halsband, maar Rambito was veel slanker dan we gerekend hadden. Gelukkig was er een andere mevrouw waarvan we een halsband mochten lenen.

Toen we Rambito aan de lijn hadden gedaan hadden we even een plekje gezocht om onze hond even kennis met ons te laten maken. Even snuffelen dus! Mijn moeder ging de papieren invullen terwijl ik Rambito vasthield. Hij trilde een beetje, vast van de spanning of kou dacht ik. Toen alles klaar was gingen we terug naar de auto; we moesten namelijk ook de boot naar Vlieland kunnen halen. Toen Rambito voor het eerst de koude buitenlucht op zijn snoet voelde had hij het natuurlijk een beetje koud.

We liepen terug naar de auto en hij vond het meteen leuk, hij klom zelfs op een blok maar er vanaf springen lukte alleen niet. Ik hielp hem even. Hij ging zonder problemen de auto in. Tijdens de rit naar het noorden sliep hij op mijn schoot. We begonnen hem Brighton te noemen. Hij vond de naam blijkbaar leuk want hij wist ongeveer binnen twee dagen dat hij zo heette. Op de boot naar het eiland deed hij het ook goed. Toen hij ons huis zag was hij ook blij. Natuurlijk plaste hij eerst in huis een dag of twee, maar dat ging wel over.

Brighton is een hele leuke hond geworden. Hij is bijna altijd vrolijk en houdt van de natuur. Dat is dan wel handig dat we aan het bos wonen. Zijn vacht is dikker geworden. Zwemmen is hij nog niet zo goed in maar hij wordt beter. Hij wil altijd spelen en is soms echt ondeugend. Hij is enorm slim en leergierig. Hij gaat ook altijd mee op reis, hij is zelfs al in Frankrijk geweest! En daar ben ik erachter gekomen dat hij van sneeuw houdt. Hij heeft ook een vriendinnetje, Perra. Zij woont bij de buren en is ook een Podenco uit Spanje. Samen rennen ze heel gek met elkaar. Brighton is dus een zeer blije hond geworden.


Groeten van Brighton en Lianne.

Nog in Spanje met Dian


Geen opmerkingen:

Een reactie posten