vrijdag 20 oktober 2017

Ragebol

Ik wil jullie graag bedanken voor het super lieve cadeau die we vorige week woensdag in Zaventem mochten ontvangen: Ragebol. Zoals jullie ons al hadden verteld is ze een schatje van de bovenste plank. We noemen haar nu Noona. Ze is inderdaad een heel speels knuffelhondje. Ze leert snel, kan al bijvoorbeeld een balletje terugbrengen, springt al niet meer op naar ons en weet nu dat als ze rustig voor de (glazen) achterdeur zit, dat ze dan binnen mag, niet als ze tegen de deur springt.

Zindelijkheid lukt al beter. Gelukkig kan ik heel veel thuis zijn tijdens haar aanpassingsperiode, zodat we voldoende met haar bezig kunnen zijn, en ik met haar buiten kan om haar te leren haar behoefte in de tuin te doen en tijdens het wandelen ipv binnen. Met onze oudere hond Luca klikt het goed. Luca is een ouwe sloef, die Noona maar een zotte doos vindt, maar hij vindt haar best wel interessant. De eerste nachten heeft ze binnen ontlasting gedaan, maar dat kwam waarschijnlijk vooral omdat ze diarree had. Vanochtend zijn we met haar naar de dierenarts gegaan voor een algemene controle en check up voor giardia en inderdaad; daar testte ze positief op. Met de medicatie zal dit probleem hopelijk snel verholpen zijn. Dan krijgt ze ook meteen de kans om op gewicht te komen, want ze is erg mager. Voor de rest is ze helemaal gezond en wel. Ze is vinnig, vrolijk en helemaal niet terughoudend naar vreemden toe, zoals je bij een Perro zou verwachten. Ook is ze sociaal naar andere honden, net zoals jullie over haar hadden verteld. Haar sterilisatie hebben we geboekt voor midden november.

Wij waren zeer tevreden over de vriendelijke verwelkoming in Zaventem door jullie ACE - SHIN  medewerker (ik ben haar naam vergeten) en met de moeite die jullie gedaan hebben om al mijn vragen per email te beantwoorden. Noona is helemaal het hondje dat we wensten. En de samenwerking met jullie organisatie hebben we als zeer positief ervaren. Dank u. 

Onze Luca heeft niet zo lang meer; hij is al 12,5 jaar oud en heeft een tumor in zijn blaas, die niet meer geopereerd kan  worden. We beseffen nu hoe veel aangenamer het is voor Luca en voor Noona om een soortgenootje in huis te hebben. Daarom ben ik ervan overtuigd dat als Luca er niet meer zal zijn, dat we dan een tweede hond(je) via jullie zullen adopteren.

Ondertussen wens ik jullie heel veel succes met de zorg voor al jullie honden en katten. Wat Noona (Ragebol) betreft: bij ons is ze in goede handen en wij genieten met volle teugen van haar. We hoorden dat Ragebol werd verwend in het hondenhotel op de berg, door de mevrouw  die daar woont (Liliane?). Graag wil ik haar bedanken dat ze Ragebol zo'n fijne zorg heeft gegeven. Daar kunnen wij nu de vruchten van plukken.

Vriendelijke groeten,
Nathalie,  Ruben en Twana.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten