woensdag 12 april 2017

Yura (Pepa)

Omdat wij altijd 2 honden hebben gehad, waren wij voor onze Cane Corso op zoek naar een speelkameraadje, we wilden dit keer geen rashond, maar een asiel hond,  in de asielen vonden wij alleen geen  goede match voor ons.
Uiteindelijk kwamen we bij de stichting ACE uit en het  leek een prima  idee om een hond uit Spanje te adopteren. Er was zeer veel keus, maar wij waren er snel uit, het moest Pepa, inmiddels omgedoopt tot Yura, worden, we vielen eigenlijk direct op haar blik en uiterlijk, ook de omschrijving die op de site stond was passend voor ons. We hebben contact gezocht en werden direct goed geïnformeerd, omdat het niet duidelijk was of ze met poezen overweg kon, waarvan wij er 2 hebben, is dit nog getest, hiervan kregen wij een filmpje opgestuurd, prachtig.
Toen was er geen weg meer terug, Yura was de hond voor ons!. Na een uitgebreide intake bij ons thuis, kregen wij toestemming haar te adopteren, dit ging razend snel, 3 weken later mochten we haar ophalen van Schiphol.
Daar aangekomen, werden wij zeer vriendelijk en behulpzaam ontvangen door een medewerkster van ACE, en toen was het wachten…..
Wat een emotioneel moment toen de honden uit de benches kwamen, 1 voor 1 werden ze aan de nieuwe baas overhandigd, blij kwispelend sprong Yura in onze armen. Wat een schatje, we wisten direct dat dit goed zou komen. Op de terugreis was ze hongerig en moe, na een beetje eten, heeft ze lekker liggen slapen. Bij thuiskomst vond ze het erg spannend met onze andere hond en gezinsleden, dit heeft een paar dagen geduurd, daarna was het alsof ze er al maanden was. Zo spoedig mogelijk zijn we met haar naar cursus gegaan, ze is een leergierige dame die snel alle commando’s oppikt, en heel goed luistert. Helaas bleek ze wel puppyschurft meegenomen te hebben uit Spanje, maar dat was goed te behandelen.  
Zindelijk worden was nog even lastig, maar ook dat gaat nu heel goed.  Ze doet het fantastisch, ze is gek op mensen en andere dieren en speelt heerlijk met onze Cane Corso.
We zijn blij dat we de stap hebben genomen. Het contact met de mensen van ACE hebben wij als zeer prettig ervaren, het is duidelijk dat ze met hart en ziel voor deze beestjes gaan!
Kortom, we hopen nog vele jaren van onze Yura (Pepa) te kunnen genieten!

Met vriendelijke groet,


Aukje Weijer




Geen opmerkingen:

Een reactie posten