zaterdag 22 april 2017

Mishka

14/10/2016 landde bange Mishka in Zaventem, ze is al goed vooruit gegaan maar ze blijft extreem schichtig. Geen probleem want we zien haar graag zoals ze is. Als ze alleen is met de 2 andere SHIN/ACE honden komt haar ware, speelse ik boven en overlaatst kon ik een mooie, alerte Mishka fotograferen.
Een bange hond adopteren is wat werk, maar oh zo dankbaar!


foto van Tanya Neyts.

2 opmerkingen:

  1. klopt, een bange hond is veel werk, maar wel dankbaar!
    mijn galgo reu SPOT hapt door zijn onzekerheid wel eens naar andere honden, heel jammer,
    Hoe gaan jullie daar mee om?
    Groetjes Jochem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Jochem,

      Mishka is een bange, onderdanige hond dus met andere honden is er niet echt een probleem. Ze durft wel eens snauwen en een kleine uithaal doen naar honden die, voor haar, te opdringerig zijn. Als ik op voorhand al een overenthousiaste hond zie negeer ik haar gedrag compleet en loop ik voorbij. Als die persoon een praatje wil slaan dan vertel ik gewoon aan de persoon in kwestie dat ze een bange hond is en dat hun hond haar bang maakt omdat die te opgewonden is en dat ik liever heb dat ze hun hond bij hen houden, de meeste mensen begrijpen dit. Als deze hond dan kalmeert zoekt Mishka zelf toenadering. Maar als ze toch uithaalt zet ik haar wel, met rustige stem, tot orde. Gewoon een 'neen' en kleine correctie aan de leiband, maar dit enkel als er totaal geen aanleiding is. Als de andere hond inderdaad zich opdringt heeft ze, in mijn ogen, het recht om met rust gelaten te worden. Nu is ze met andere honden eigenlijk een droom, ze ziet iedereen graag, zolang ze zich wat gedragen :-)
      Ze heeft natuurlijk wel veel steun aan de 2 andere aanwezige honden die totaal niet bang zijn.
      Voor de rest proberen we haar zelfvertrouwen op te krikken, wandelingen zijn voor haar van groot belang en je ziet dan vanzelf haar staart cantussen haar poten komen en je merkt echt wel dat dit haar helpt.
      Je zal vooral moeten weten met welke reden jouw Spot hapt, Mishka doet dit enkel bij opdringerige honden dus voor mij is het een makkelijke zaak. Die honden vermijden of het baasje verwittigen en het loopt vanzelf.
      Mishka is ook wel heel voedselgericht, zoals de meeste Galgo's. Misschien kan het ook helpen, als je zo'n reactie verwachtende bent, hem af te leiden met een lekker hapje.
      Groetjes,
      Tanya

      Verwijderen