zaterdag 22 april 2017

De start van Sheeley en Lucio in Nederland.

De start van Sheeley  en Lucio in Nederland. Zij heten nu Sem en Luca.
Als eerste hebben wij Sem opgehaald vanaf Schiphol, in januari. We hadden uitgekeken naar deze datum en vonden het heel spannend. Ineens loop je met een "vreemde" hond naar je auto op Schiphol. Sem liep vrij soepel met ons mee en terwijl wij ons onwennig voelen, dringt het tot je door hoe bang en onrustig Sem zich moet voelen. Aangezien het midden in de nacht is als we thuiskomen, besluiten we dat één van ons beneden op de bank blijft slapen bij Sem, omdat hij anders meteen zo alleen is in een vreemd huis. De eerste dagen is het wennen voor Sem, heel rustig zijn nieuwe plek ontdekken. We merken dat hij niet veel gewend is, maar langzaam aan vindt hij zijn  eigen plek. Zijn eigen plek op de bank , zijn etensbak die zeer belangrijk voor hem is; hij is gek op eten 😉, de tuin waar hij echt van geniet, met zijn oor tegen de schutting luisteren naar de spelende kinderen aan de andere kant. Eigenlijk merken we dat hij vrij snel went en dat hij een ongelooflijk lekkere knuffel is!
Ongeveer een maand nadat we Sem hadden gehaald, kwam Luca bij ons. Luca liet zich dragen naar de auto vanaf Schiphol, lopen was te eng en teveel voor dat moment.
Luca heeft duidelijk meer tijd nodig om te wennen, hij was erg onrustig, onzeker, volgde je overal. In het begin verliep het niet zo soepel tussen Sem en Luca, maar met geduld en enige tips van een  contactpersoon van Ace, ging het elke dag wat beter. Nu liggen ze regelmatig tegen elkaar aan te slapen. 😃  Luca heeft wel wat langer nodig om te wennen, maar we zien steeds meer de echte Luca, een lieverd met ondeugende streken.
Nu zijn we enkele maanden verder en hebben we twee heerlijke honden in huis. Twee honden die eigenlijk nauwelijks iets gewend waren, gaan steeds meer wennen aan gras onder hun voeten, elke dag wandelingen, eten, knuffels, ravotten in de tuin, slapen op de bank etc.

Twee honden die volgens ons een heerlijk leven hebben hier!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten