woensdag 18 januari 2017

Verslag eerste dagen Catootje (ACE Leslie)

Ons lieve, blije, Catootje (ACE Leslie)
Vanaf het moment dat we dit mooie meisje op jullie site zagen, waren we meteen verkocht! Gelijk in pre-reservatie gezet en vervolgens veel contact gehad met Esther omdat we zeker wilde weten dat we er goed aan deden om haar bij ons in huis te halen. Door Esther werden we alleen nog maar enthousiaster en op 24 december stond de reservering vast. Yes!
Maar toen begon het wachten, we hoopten toch wel heel erg dat het geen 4 of 5 weken meer zou duren. Alle voorbereidingen werden snel getroffen; de omheining van de tuin werd hier en daar wat aangepast, tuigjes en riem werden gekocht, een bench aangeschaft en natuurlijk kreeg ze een heerlijk zachte, eigen deken.
En toen was het toch nog vrij snel zover; op zaterdagavond 14 januari konden we haar ophalen in Eindhoven. Spannend, wat keken we er ontzettend naar uit!!
We waren natuurlijk veel te vroeg op de luchthaven, maar beter dat, dan te laat.
Eindelijk, zo tegen half 12 waren alle mensen weg en kwamen de hondjes. Ons Catootje zat samen met  Sharela in de bench en wat waren ze bang. Denise moest helemaal de bench in kruipen om haar aan te lijnen. Maar toen dat eenmaal gelukt was, kwam ze er toch redelijk snel uit.
Ze was schichtig en voorzichtig, maar na weer even contact gehad te hebben met de andere ACE honden en  Mirella en vervolgens een flinke drol in
 
 de aankomsthal, ging het echt al beter en konden we met haar naar huis. Aangekomen bij de auto wilde ze echt niet in de bench en ze is dus heerlijk op schoot meegereisd. Ze ontspande helemaal en leek echt tot rust te komen. Thuis aangekomen haalden we onze Swieber naar buiten zodat ze op straat konden kennismaken. Hij ontving haar helaas niet zo gastvrij; grauwde en snauwde maar uiteindelijk liepen we rustig samen naar huis. Catootje liep al heel knap mee aan de riem en het geluid van treinen en auto’s deerde haar helemaal niet. Wat een dapper meissie! Binnen ging het, allebei los, veel beter dan aan de riem. Swieber was niet echt blij met haar, maar tolereerde haar al vrij snel toen hij merkte dat ik heel goed twee honden tegelijk kan kroelen.
 Nu is ze vier dagen bij ons en ze doet het echt geweldig!! Vanaf dag 1 is ze zindelijk, ze loopt al hele wandelingen mee en geniet daar echt van, ze liet zich op de eerste dag al uitgebreid kammen, ze leert het dagritme al een beetje kennen en loopt niet meer de hele dag achter me aan, maar zoekt al regelmatig uit zichzelf haar eigen plekje op.  Ze is ontzettend speels, actief, enthousiast, aanhankelijk en lief. De omschrijving die op de site stond klopte heel goed. Ze heeft nu al ontzettend veel vertrouwen in alle gezinsleden en is heel erg dankbaar. Swieber heeft haar geleerd om ’s nachts in de bench niet te gaan liggen piepen en ook dat doet ze nu super.
We denken wel dat ze echt rondgezworven heeft, want ze is een groot deel van de dag op zoek naar eten, probeert  op het aanrecht, de tafel, de vloer en in de kast lekkere dingen te vinden en steekt overal haar mooie neusje in. Ze is ook zeker niet kieskeurig en lijkt alles te lusten. We verwachten dat ook dat nog minder wordt als ze door heeft dat ze steeds op vaste tijden eten krijgt en bedelen niet beloond wordt. Uiteraard is ze naar vreemde mensen nog wat angstig, maar ze is nieuwsgierig en dapper genoeg om dat nog te overwinnen, want ze kan het niet laten toch even bij ze te gaan snuffelen.  Samen gaat het nù al en stuk beter, ze ondernemen af en toe al een serieuze speelpoging, Catootje bijt ook al van zich af en Swieber komt tijdens de wandelingen al echt voor haar op! Zo leuk!


 









Al met al zijn we vanaf dag één zo blij dat we deze stap gezet hebben. Het is ontzettend genieten met ons Catootje en we zijn zo gelukkig dat zij bij ons haar gouden mandje gevonden heeft!
Aan het eind van dit verhaaltje bedanken we iedereen die iets betekent en gedaan heeft in de zorg voor en de adoptie van ons Catootje heel erg hartelijk!! Dank jullie wel allemaal voor jullie mooie werk. We zijn heel dankbaar dat wij een ACE hondje mochten adopteren.



 Heel veel groetjes van Catootjes superblije baasjes.

Willy en Caroline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten