zaterdag 21 januari 2017

Een ongelooflijk verhaal.........Een uitgedroogde hond loopt met manke poot 3 kilometer om haar puppy´s te redden in Almería

Zo af en toe zijn er van die nieuwsberichten dat je bij jezelf afvraagt hoe is het mogelijk. Dat is ook het geval bij de Galgo hond die nabij de gemeente Turre in de provincie Almería zwaar ondervoed en uitgedroogd én met een manke poot mensen wist te bereiken om haar 10 netgeboren puppies te redden. De mishandelde hond had het geluk als eerste een dierenarts tegen te komen waardoor haar puppy’s gered konden worden.

Het verhaal speelt zich af in de gemeente Turre waar vrijdagmiddag een dierenarts van de Clinivet Turre kliniek die op pad was en een hond mank en in slechte staat zag lopen. Toen hij de hond mee wilde nemen constateerde hij dat er uit de tieten melk kwam wat erop duidt dat de hond net hondjes op de wereld heeft gezet.
De galgo twijfelde geen moment en liep gedurende drie kilometer met de dierenarts achter haar aan om deze naar de net geboren puppy’s te brengen die veilig en wel ergens tussen de struiken lagen. De hond had blijkbaar net de puppy’s op de wereld gezet en gezien de erbarmelijke situatie waarin ze zich bevond besloten om hulp te zoeken.
Eenmaal ter plaatse kon de dierenarts samen met collega’s de puppy’s en moederhond meenemen om te behandelen aan de verwondingen en de voor de puppy’s te zorgen. Zowel moeder als puppy’s maken het goed en verblijven in de kliniek – (Remco Stoffer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten