zaterdag 3 december 2016

Raika (voorheen Jane 12543)

Raika is nu bijna 3 weken bij en ons en het lijkt of we haar al veel langer kennen. Toen we op de ACE-site haar foto + film zagen en de tekst lazen, zat ze al in ons hart. En het blijkt dat zelfs die enorm positieve tekst Raika nog tekort doet! Ze is echt een schat! Een ontzettend lief en aanhankelijk diertje. Dol op knuffelen en spelen. Gek op mensen. Ze luisterde vanaf de eerste  dag al naar haar naam (natuurlijk wel meteen getraind met een lekkere beloning). De tweede week liep ze al los mee in het bos. Heerlijk rennen en snuffelen. Ze houdt ons goed in de gaten en komt meteen als we haar roepen. Als we haar dan zo blij kwispelend aan zien komen, schieten we steeds weer in de lach: wat is ze toch een grappig , mooi en vertederend hondje. En wat is ze toch klein! Een stuk kleiner dan we hadden verwacht - en ze is helemaal goed zo. De voor haar aangeschafte dingen gewoon geruild. Heel af en toe heeft ze nog een ongelukje in huis, dus dat vraagt nog wat aandacht. Het duurde even voor we haar signalen herkenden.
De eerste week hebben we de dierenarts even naar haar laten kijken. 'Wat een lekker ding' zei hij. 'Helemaal gezond. Daar gaan jullie vast nog 15 jaar plezier mee hebben'. Van de week had ze echter diarree met een klein beetje bloed. Anaalkliertjes uitgedrukt en voor de zekerheid een kuurtje tegen chiardia. Nu is ze weer helemaal de oude.
In de loop van deze drie weken zagen we de blik in haar oogjes veranderen, zoals je op de foto's kunt zien. Eerst nog wat teruggetrokken en droevig, nu steeds blijer en alerter. Steeds meer thuis. Onze roedel is weer compleet met dit ontzettend fijne meisje. 

We danken alle ACE-medewerkers voor de goede zorgen en inzet. Echt hartverwarmend wat jullie voor dier en mens betekenen!

Hartelijke groet,
Hilda, Sim en Raika Kef







Geen opmerkingen:

Een reactie posten