donderdag 11 augustus 2016

Olé en Adreana (Ollie en Saartje)

Wat is ons leven dit jaar ingrijpend veranderd. We wilden al jaren een hond maar op de een of andere manier durfden we het steeds niet aan. Wel hadden we al voorbereidingen getroffen mocht het ooit zover komen, bijv. door naar een bosrijke omgeving te verhuizen.

Tot we begin dit jaar de foto van Olé (inmiddels Ollie) zagen op de website van Stichting ACE. Een aandoenlijk hondje dat qua uiterlijk en formaat goed paste bij wat we in ons hoofd hadden. Het tekstje dat erbij stond gaf de doorslag. “We doen het gewoon,” dachten we. Vervolgens begon het lange wachten, want het duurde nog zeker een maand eer we Ollie in onze armen zouden kunnen sluiten. Ondertussen troffen we de verdere voorbereidingen en werden we goed begeleid door Stichting Ace.

Op zondag 14 februari, symbolischer kan het bijna niet, stonden we zenuwachtig in de hal van Schiphol. Iedere keer dat de deur openging maakte mijn hart een sprongetje, zou hij daar dan eindelijk zijn? Als een van de laatsten kwamen de benches met de honden naar buiten en we hadden Ollie meteen in het vizier. Wat zag hij er lief uit…

Sindsdien zijn we onafscheidelijk en kunnen we ons een leven zonder Ollie niet meer voorstellen. En omdat het ons zo goed is bevallen hebben we er sinds kort een tweede hondje bij, Adreana (inmiddels Saartje). Ook dit keer is het allemaal zeer soepel verlopen en konden we Saartje zelfs al binnen twee weken verwelkomen bij ons thuis.


Voor het eerst zijn we met zijn vieren op vakantie geweest, wat was dat gezellig. Samen rennen langs de vloedlijn en lekker spelen in het bos. Dankjulliewel!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten