donderdag 28 juli 2016

Xylitol gevaarlijk voor honden!!

LET OP!!!!!!!!!!
PEIJNENBURG ZERO BEVAT XYLITOL. DIT IS IN EEN ZEER KLEINE DOSIS AL DODELIJK VOOR EEN HOND. NET ALS ALLE ANDERE PRODUKTEN MET ZOETSTOF.
BIJ INNAME HEB JE NIET MEER DAN EEN HALF UUR OM MET JE HOND NAAR DE DIERENARTS TE GAAN.
MIJN HOND HEEFT VAN DE ONTBIJTKOEK GESNAAID EN IS AAN LEVERFALEN OVERLEDEN……
DEEL DIT BERICHT MET ZOVEEL MOGELIJK VRIENDEN!!!!! ”
———————————————————————————————————
Ontbijtkoek is geen gezonde traktatie voor je hond en al helemaal niet met toevoeging van de stof Xylitol.
Hieronder nogmaals het artikel over de stof Xylitol:
De suiker vervangende stof Xylitol komt o.a. voor in suikervrije kauwgom.
Vaak komt dit spulletje ook voor in mondwater voor honden.
Gebleken is, dat duizenden honden per jaar door het gebruik van mondwaters sterven.
De alvleesklier verwart Xylitol met suiker, waardoor de bloedsuikerspiegel enorm verlaagt.
Bij een hogere dosis van Xylitol kan leverweefsel afgebroken worden.
Wankelen, verwardheid, rillingen en mogelijk een hartaanval of beroerte kan altijd optreden bij een lage inname. Bij hogere inname kan zelfs acuut leverfalen optreden.
Let dus op, dat je hond geen kauwgum (met of zonder Xylitol) te pakken kan krijgen en kies i.p.v. mondspoelingen voor voeding met rauwe botten, wanneer je hond het kan verdragen rauwe wortels en indien noodzakelijk voor het poetsen van tanden.
Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dat je hond kauwgum, teveel aan mondspoelwater, of andere produkten met Xylitol heeft binnen gekregen, dan is de belangrijkste eerste hulp dat moet worden toepast, binnen een half uur; de hond laten overgeven. Je kan dit zelf doen en vervolgens naar de dierenarts voor noodzakelijke vervolg hulp.
Het beste is echter om je hond zo snel mogelijk – binnen een half uur ! – naar de dierenarts te brengen !

1 opmerking:

  1. Dank u voor de waarschuwing betreffende Xylitol. Daar M&M geen al te beste tanden hebben- Maaike al meer tandplak dan Maatke- gaf ik hen iedere dag mondwater. Ik ben onmiddellijk gaan kijken naar de samenstelling van het spul en dat bleek voor het grootste deel Xylitol te bevatten. Ik heb geen seconde geaarzeld om de fles leeg te te gieten in de gootsteen. Wat ik vooral ergerlijk vind is dat er op de fles geen enkele waarschuwing te vinden is. Hondenbaasjes gebruiken dit ter goeder trouw. Hen treft geen blaam. 'Big Pharma' trekt het zich niet aan zolang zij eraan verdienen. Hoe dan ook, een verwittigd baasje is er twee waard! M&M mogen wat ons betreft lekker stinken uit hun bekjes, zélf hebben die schatten er geen sikkepit last van! .....en nog iets.... heb ik al gezegd dat Bodeguero's fantastisch zijn? Oké, bij deze dan!

    BeantwoordenVerwijderen