dinsdag 26 juli 2016

Geluksvogels : Imagin nu Gus

GUS,

We hadden 2 maanden Ciske geadopteerd via Shin en ik zag op de site Imagin staan een 13 jaar oud Yorkkruisingske ... En zo hard op Ciske trekken.  En hij bleef erop staan...   Besproken met mijn man,  we hadden met 3 hondjes genoeg en lieten het even rusten en toen we hem toch wilden adopteren stond hij gereserveerd.  Na 14 dagen stond hij er terug op als 3 jarige ???  Informatie gevraagd en hij moet als straathondje en na het dodingsstation zo onderkomen geweest zijn dat hij eerst oud geschat was, maar na een tijdje jonger en jonger leek. Oke hij mocht komen het is dat het zo moest zijn!  Midden mei kwam Gus aan.  Op schoot van Fabienne !  En hij wilde niet in zijn mandje blijven vertelde ze. Er had toen al een belleke moeten rinkelen
😉
Mijn Gusje, een echte macho, een vrijgevochten vagebond.    Lief tegen iedereen, maar eiste van iedereen dat je hem streelde, moest het eten bewaken,  huilde, krijste, als hij een andere hond tegenkwam.  Moest heel de dag de tuin bewaken en was doodmoe 's avonds en als je hem dan durfde aanraken, beet hij.  Wat gezien zijn straatverleden wel te verstaan was.  Hij was wel van dag 1 proper in huis.  Na 3 weken vertrokken we op reis en hij en Ciske gingen mee op camping.   Het goede was dat we een band kregen en hij zijn naam leerde, omdat ze gedwongen heel de dag aan een leiband bij ons waren.  Het erge was het krijsen als hij een andere hond zag .....   We hebben uiteindelijk een camping zonder honden gevonden en toch een leuke vakantie gehad.   Eenmaal thuis zijn we dadelijk naar de hondenschool gegaan.   En ....   We zijn al van de 3 kwartier les,  bijna altijd stil tussen wel 50 honden!!!!  We volgen les tussen de pupjes en starten langzaam op.   De eerste keer dat hij mij echt aankeek en echt samen wou werken, ik tranen, de eerste keer dat hij spontaan aan de voet kwam zitten en keek leuk hé baasje, kippenvel !   De eerste keer thuis dat hij op schoot sprong en echt in mijn gezicht keek en een lekje gaf van hallo, ik heb je graag, tranen.   Amai deze kleine Gus zit diep in mijn hart.   Hij ontdooit meer en meer, kan zalig spelen met Ciske, is heel lief tegen mijn kleinkinderen. Grolt of bijt nimeer en eet flink zijn eigen potje leeg tussen de andere 3 hondjes.     De dierenarts denkt  dat hij niet ouder dan 2 a 3 is.   En hij is héél actief !      En als hij ligt, ligt hij gelijk een kikkertje .   Met de hondjes van mijn kinderen komt hij ook heel goed overeen, trouwens ook allemaal shinnerkes 😉.  
De moraal van dit verhaal ?  Ons pad liep niet dadelijk over rozen, maar nooit opgeven en we hebben nog een weg te gaan, maar man man wat zie ik deze vagebond graag !   Bedankt SHIN !

Mick 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten