woensdag 4 mei 2016

Fenna (ACE Ebe 8437)

Vanaf het eerste moment dat we Fenna ophaalde van Zestienhoven voelde zich al vertrouwd. Ze viel direct op de schoot van Tineke in slaap en thuis ging ze haar nieuwe mand in en is lekker gaan slapen. Grappig detail is dat we een fleecedeken in de mand hadden gelegd en tot op heden gaat ze niet haar mand in zonder het vertrouwde dekentje.  
De ochtend daarna voor het eerst uitgelaten en haar het dorp laten zien. Allemaal vrij onwennig nog zo’n nieuwe omgeving. Inmiddels voelt ze zich helemaal thuis en is het voor ons de perfecte hond. Binnenshuis lekker rustig en heel knuffelig, principe regels dat ze niet de bank op mag hebben we maar snel naar de prullenbak verwezen. Het is eigenlijk ook heel leuk als ze tegen je aan komt liggen als je tv aan het kijken bent. Het alleen zijn op dagen dat we beide moeten werken gaat ook geweldig, het enthousiasme waarmee je elke keer weer begroet geeft eigenlijk een euforisch en liefdevol gevoel. Fenna gedraagt zich verder ook als een gelukkige hond, ze is altijd vrolijk.

Bij onze ouders is ze ook een graag geziene gast, door iedereen wordt ze met open armen ontvangen. Je merkt wel dat Fenna tegenwoordig elk mens lief vindt, iets wat niet elk mens op prijs stelt. Maar beter zo dan andersom. Ze moet nog steeds niets hebben van grote honden, maar dat vinden we ook niet erg, als mens mag je de ene ook meer dan de andere. Een vriend en vriendin van ons hebben reeds ook een baby gekregen, Fenna reageert daar onwijs lief op.

In het weekend trekken we er altijd met Fenna op uit voor een lekkere lange wandeling in de natuur. Dan komt Fenna als Beagle zijnde helemaal tot haar recht, lekker snuffelen en speuren naar konijnen en andere dieren. Tineke en ik waren op een dag de weg kwijt geraakt op Tiengemeten, toen kwamen we er ook achter dat Fenna over een Duracell batterijtje beschikt, na 5 uur wandelen bleef ze nog vrolijk voorop lopen, waar wij er al flink doorheen zaten.

Loslopen gaat ook zonder enig probleem, als je haar aandacht hebt dan reageert ze direct op het commando. Spelen doet ze het liefst met de Jazzy de Jack Russell van mijn moeder, je zou een film kunnen maken met wat die 2 samen doen, lekker ravotten en de doerak uithangen. Met de honden van mijn zusje gaat het ook perfect, geregeld trekken we er met 4 honden op uit. 1 juli gaan we een midweek naar Cochem aan de Moezel in Duitsland met Fenna, lekker de heuvels in.

Kortom we zijn onwijs blij met Fenna. Ze is echt onmisbaar geworden bij ons thuis. Tot slot willen we ACE heel erg bedanken voor Fenna en het geweldige werk wat de organisatie doet! Ik sluit niet uit dat wanneer we een groter huis gaan betrekken, dat we nog een hond laten overvliegen.


Met vriendelijke groet van ons & pootjes van Fenna







Geen opmerkingen:

Een reactie posten