dinsdag 26 april 2016

Update van Sesamo


Hallo lieve dierenvrienden,

Sesamo is nu 5 weken hier als opvanghondje.

Wat kan ik er over vertellen?

Het is een heel speciaal individu. Hij heeft de oren van een weimanamer, voeten van een galgo, het kontje van een stafford, het lichaam van ik-weet-niet-wat, en de kleuren bruin-zwart gevlamd, zo mooi, maar weet niet waar het vandaan komt.
Hij heeft ook supermooie oogjes. Als hij naar je kijkt met die mooie, bruine oogjes smelt je weg
Zijn pootjes zien er uit alsof hij constant onder de modder zit, hoewel dit soms maar eens het geval is...

Eigenlijk denkt hij dat hij een mastin is, zoals zijn speelkameraadjes, maar dan in het klein. Hij deinst voor niemand terug en zal je verdedigen tot het uiterste. Klein maar dapper (sommigen noemen hem groot, maar naast Bebe, Balou en Alaska is hij toch maar een klein prutske)

Zijn karakter is al even speciaal als zijn uiterlijk. Het is een energiek hondje, die zich eens wil uitleven door te rennen, te lopen, te spelen..
Hij waakt en blaft als een mastin, maar desondanks denkt hij, ik ben een chiwawa en komt lekker dicht bij je aanliggen en liefst van al nog op je schoot.
Hij ligt ook zo graag op je voeten, dicht tegen je aan en verliest je geen seconde uit het oog.

Als je naar hem kijkt, begint zijn staartje te kwispelen alsof het er elke moment kan afvallen.
Dan komt hij het liefst van al op je schoot gekropen, op een onschuldige manier, en geeft hij je likjes uit contentement.

Hij speelt heel graag met lege petflesjes, met stokjes en met de frisbee, daar kan hij zich uren mee bezig houden en als hij die komt brengen, je smijt ze weg, dan rent hij er achter en brengt het terug.
Daarbij luistert hij heel goed, en als je zegt: stop, zit, dan weet hij dat het gedaan is.

Sesamo is een klein vuilbakje op gebied van eten. Hij eet alles, lust alles, alles vindt hij lekker, maar als je zelf aan het eten bent, dan komt hij niet bedelen, maar zit rustig naast je.

Met andere dieren, zoals o.a., Bebe Antoine en Balou, kan hij geweldig goed spelen. Hij springt uit enthousiasme zelfs op Bebe Antoine zijn rug.
Met de kippen, daar loopt hij achter, niet met kwade bedoelingen, maar om te spelen.


Waar ik op hoop, als opvangouder van Sesamo, is dat hij bij iemand terecht kan komen die met hem wil spelen, werken of naar een hondenschool kan gaan en een beetje tijd in hem wil besteden.
Want Sesamo is een energiek hondje, heel speels en heel leergierig.
Als je met hem gaat wandelen, dan snuffelt hij aan elk blaadje, takje, bloemetje dat hij tegenkomt en wil hij het het liefst van al meenemen.

Als hij gespeeld, gelopen of gewerkt heeft, en hij komt dan bij je binnen, dan is hij heel rustig en komt hij naast je liggen, en hoor je hem de eerste uren niet meer.

Hij kan gemakkelijk 12uur binnen zitten, zo zindelijk is hij. En als hij dringend, dringend moet dan merk je het wel, want dan piept hij en gaat hij naar de deur.
We hebben hier nog geen enkel ongevalletje gehad.

Je kan met Sesamo gemakkelijk rustig een terrasje gaan doen, of op restaurant gaan, en je merkt niet eens dat hij er bij is.
Hij rijdt ook heel graag mee met de auto, kan geduldig wachten, tot zelfs 2uur lang (met raampjes open – bewust uitgetest). Dit is geen enkel probleem voor hem.

Wat zijn de nadelen van Sesamo? (er zijn positieve maar ook een negatief)

Het grootste nadeel van Sesamo is zijn verlatingsangst thuis, (in de auto geen enkel probleem) daar werken we aan, en hij maakt al vorderingen. Maar dit is iets dat tijd nodig heeft.

Hij kan ook niet in gevangenschap leven: daarmee bedoel ik, hij kan niet in een bench vertoeven.
Hij loopt graag rond en geniet van zijn vrijheid, zonder dat hij iets kapot maakt.


Na 1 of 2 weken kan hij gerust zonder leiband met je meelopen, als hij je vertrouwt.

Sesamo is zo dankbaar voor de aandacht, de kleine attenties die je hem geeft, daar geniet hij ten volle van!

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, zit hij hier dicht tegen me aangeleund en hij geniet gewoon van het leven zoals het is.

Sesamo is voor anderen misschien in hun ogen niet het mooiste hondje, maar doordat hij zo lief is, is hij het mooiste hondje van de wereld.

Ik zou zeggen, als opvangpapa: als iemand een goeie vriend zoekt, dit is je kans.
Sesamo vraagt niet veel, wil niet veel, is niet veeleisend, alleen een klein beetje liefde en aandacht is wat hij zoekt en nodig heeft.

Vele lieve likjes en pootjes van Sesamo.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten