vrijdag 29 april 2016

En wat als er een kindje dezer dagen binnen komt ???

Het is een vraag van vele vrijwilligers en sympathisanten, 
“Fabienne, wat als er een hondje binnen komt bij SHIN ACE?

Wel als er weer eentje binnen komt dan worden ze gecheckt door de dierenarts, deze geeft hen een algemene check up, ze krijgen een pipet, ontworming en de eerste vaccins, kennelhoest worden gezet, ook de chip en een paspoort moeten nu binnen de 3 dagen worden gemaakt en geregistreerd bij de officiële instanties.

Indien het hondje na de testen een van de mediterrane ziekten heeft wordt er onmiddellijk een behandeling opgestart, vaak is het hondje al vrij van de ziekte als ie naar huis vliegt omdat de behandeling alreeds gebeurd is.

Een hondje met een chip krijgt net hetzelfde te ondergaan, met dat verschil dat de eigenaar in dit geval zal trachten te worden getraceerd.

De eerste dag worden er ook foto’s van het hondje gemaakt en krijgt het hondje een file.

Dan wordt hij of zij in quarantaine gezet tot we zeker zijn dat alles goed zit en geen ziekten kunnen worden overgedragen aan andere hondjes.

Tijdens zijn eerste week, weken,… wordt ie geobserveerd en trachten we zo goed mogelijk zijn of haar karakter te kennen om een zo goed mogelijk beeld te hebben van wie we in huis hebben gehaald en waar en wie hem of zij het best kan adopteren, waar past ie, waar zal hij of zij gelukkig kunnen zijn.
We trachten telkens een zo goed mogelijk beeld te geven over elk van onze hondjes met het oog op zijn nieuwe start in het leven, hoe beter we de inschatting kunnen maken, hoe minder risico dat het mis loopt.

Na een maand krijgt het hondje zijn volgende vaccins, testen, …
Elke hond wordt gesteriliseerd en gecastreerd, hier zijn we dagelijks zoet mee, dit alles brengt niet alleen veel werk met zich mee , maar nu met alle nieuwe wetten, tracers,  registraties, etc…zijn we terecht gekomen in een enorme draaimolen van papieren werk en bureaucratie, dat het voor vele mensen heel moeilijk maakt, demotiveert, hetgeen waarschijnlijk bewust de bedoeling is van de overheid, om rescues te ontmoedigen maar goed, we doen het allemaal,..

Ik hoop dat je op deze manier een beeld krijgt van wat wij doen bij het binnen komen van een hondje bij ACE SHIN,…

Langzaam maar zeker is hij of zij dan op weg naar een welgemeende tweede gelukkig gouden mand !!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten