maandag 25 april 2016

Een zeer bijzondere dag en een zeer bijzondere vluchtopvang voor mij vanavond!!!

Na 5,5 jaar in het Spaans asiel van ACE samen gewacht en gehoopt te hebben vinden Oca en Pato hen thuis...
Wat haast onmogelijk leek en we ons er bijna bij neergelegd hadden dat Oca en Pato levenslang in het asiel bij ACE zouden blijven , pakken zij vandaag hen koffertjes om voorgoed, zonder om te kijken het land Spanje, wat hen zoveel pijn en verdriet gedaan heeft, te verlaten.
Dit is toch echt wel 1 van de meest dankbare resultaten doe we kunnen halen.
Lees het verhaal van lieve Oca en Pato..
Zij zullen hen leven verder samen zonder tralies mogen leven bij Manja Schrader en Jan Willekens. Bij deze, nogmaals bedankt !!!
Het verhaal van Oca en Pato is echt een geval van zware verwaarlozing en mishandeling... Niemand weet 100% zeker wat er met hen gebeurd is maar ze waren er echt vreselijk slecht aan toe toen ze het asiel binnenkwamen, zowel fysiek als mentaal. We denken dat Oca de mama is van Pato maar echt zeker zijn we niet. Zowel Oca als Pato zijn bang, doodsbang, ze moeten verschrikkelijk geleden hebben... Oca heeft absoluut geen vertrouwen in de mens, de enige keer dat ze uit zichzelf naar ons toe komt is wanneer we haar lekker vlees geven. We hopen dat ze haar vertrouwen dankzij het nodige geduld en veel liefde mettertijd kan terugwinnen! Oca is geen beginnershond, ze vergt veel geduld, en er dient rekening gehouden te worden met het feit dat ze misschien nooit zal ontdooien... Zij en Pato zijn onafscheidelijk, het zou ideaal zijn moesten ze samen een thuis kunnen vinden want zonder Pato is Oca verloren.

1 opmerking:

  1. Eindelijk een heerlijk leven in een beschermde omgeving...lieve baasjes....weten hoe het werkt......verwachten niets van ze....contact mag van hen zelf uitgaan en blij met ieder stapje van vooruitgang....en ook nog samen kunnen blijven...hoe blij kun je dan zijn...Manja en Jan jullie zijn geweldige mensen...herl veel geluk met Oca en Pato....
    Herhaling van Chaco....??? Ook onherkenbaar in zijn voordeel verandert......

    BeantwoordenVerwijderen