maandag 11 april 2016

Chico

Chico - meer dan een jaar woont hij nu bij ons. De Spaanse Herplaatser. Wat haal je met zo'n afgedankt hondje in huis zou je kunnen denken.
Wat precies? Een van de meest geweldige honden, die ik ooit ben tegengekomen. Hij is ongeloofelijk sociaal vaardig, met mens en hond. Nooit een enkel signaal van agressie gezien bij hem, niet tegen mens, niet tegen hond. En toch, krijgt hij van de andere honden alle ruimte, mag hij van hun meer en dichter bij dan anderen. Hij is niet een super athlethieke hond als onze Melo en hij leert ook de kommandos niet zo snel (zitten gaat altijd in slow motion), maar toch, hij is zo ontzettend slim. Hij behaald zijn doelen door zich slim op te stellen. Heeft zijn plek met altijd een vooraad kluiven, waar geen andere hond bij komt. Hoewel het lijkt alsof hij altijd de laatste is bij het verdelen van iets lekkers.
Vor Melo was hij de meest geschikte hond erbij. Melo is kieskeurig wat honden betreft - maar Chico is zijn beste vriend, de enige, waar hij ook soms lichamelijke nabijheid zoekt.
Volgens mij kan je geen geweldigere hond vinden dan Chico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten