zondag 28 februari 2016

Verslag Caesar (Big Boy)

Van Big Boy naar Caesar:



30 oktober 2015; de dag dat we na enige tijd rondkijken eindelijk echt De hond voor ons zagen. Op marktplaats wel te verstaan. Deze manier van het onder de aandacht brengen van jullie hondjes werkt dus echt!

De hond waar wij naar zochten moest zowel aan onze wensen als aan die van onze reeds aanwezige dalmatiër Zazoe voldoen. Zij is een wat oudere dame uit 2004, en niet zo dol op andere teefjes of kleine hondjes. Ook jonge pups vindt zij maar te druk. Voor haar zochten wij dus een grote hond, geen pup, lief en een reu.

Maar naast een goede match met onze Zazoe hadden wij natuurlijk ook zo onze wensen . Wij wonen buitenaf en een goede waker is dan ook wel fijn. Een hond die er staat zeg maar. Maar aangezien er best wel wat aanloop kan zijn, ook een hond die niet agressief is. Een hond met weinig tot geen jachtinstinct, de kippen en kalkoenen lopen hier los over het erf. Ook een hond die gewoon met de paarden en de geiten overweg kan en rustig naast/ langs de paarden meeloopt. Een echte gezinshond ook nog eens aangezien de honden bij ons echt een onderdeel van het gezin zijn. En tot slot moest de nieuwe hond ook nog eens goed met kinderen kunnen aangezien onze kleinkinderen, van 5, 3 en 1,  ook geregeld komen logeren. Kortom een enorme wensenlijst. Pfff probeer die hond maar eens te vinden….

Maar goed, 30 oktober 2015 dus, een advertentie op Marktplaats; Caesar, of toen nog Bigy Boy…. Wat een prachthond en vooral het Youtube-fimpje toonde en erg lieve, sociale en evenwichte hond. Bigy Boy werd aangeboden en zat nog in Spanje. Een van onze vorige honden kwam ook van een stichting die spaanse honden redde, maar dan alleen (kruizingen)-Podenco’s. Aangezien wij nu een grote hond met weinig tot geen jachtinstinct zochten konden wij via deze stichting helaas niet de hond voor ons vinden. Wel hadden wij dus een positieve ervaring met het adopteren van een  spaanse rescue hond. Een mailtje gestuurd dus maar….

Alles werd in werking gezet en op 23 November konden wij Caesar ophalen van Rotterdam Airport. Wat een machtig, mooie en grote hond! Wel ontzettend mager maar wat wil je ook met alles wat hij mee heeft gemaakt. Maar wat een lieve hond.

In het begin was alles natuurlijk heel erg wennen voor hem, maar inmiddels draait hij volledig mee in ons gezin. Vanaf dag 1 gaat het ontzettend goed tussen hem en Zazoe, hij is echt ontzettend lief voor haar! Hij loopt de hele dag lekker heen en weer te banjeren en wij wandelen een aantal keer per dag een behoorlijk stuk. Meestal zonder maar soms gaat een van de paarden (met ruiter) mee. Caesar loopt dan stoer voorop en het paard er braaf achteraan. Hier bij huis en in de buurt heeft hij helemaal zijn draai gevonden. Ook zijn de kleinkinderen al ter logeren geweest en dat gaat ook super. Caesar is heel lief voor ze, loopt ze alleen af en toe in zijn enthousiasme nog omver…

Op dit moment zijn wij druk aan het oefenen met de auto minder eng te gaan vinden, want de hondencursus gaat binnenkort toch echt beginnen. Gaan wij kijken hoe hij dat vindt.


groetjes,

Marga van Beek.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten