zondag 21 februari 2016

Dogo Argentino Lika leeft zo...

Dag in dag uit hangt ze aan een ketting, aan haar boom! Af en toe mag ze even mee aan de ketting, waarbij ze dan, uit dankbaarheid, haar begeleider helemaal van boven tot onder belikt! 
Ze is niets gewoon maar heeft een tof karakter, zeker naar mensen toe. Als ze al even vrij mag, is zij de koning te rijk en kan ze haar geluk niet op.
Lika werd door haar baasje aan de ketting gelegd, omdat ze te groot en te sterk werd. Ze is amper een jaar oud en een deftige dame, die alleen een baasje verdient die haar aankan. Lika is sterk als een beer, lief als een pup maar heeft leiding en discipline nodig. Het is geen gewone hond, een sterke persoonlijkheid …bovendien is er veel werk aan wat opvoeding betreft.
Met andere honden is ze goed, maar omdat ze altijd aan de ketting ligt moet ze ook op sociaal vlak nog veel leren. Alleen mensen die begaan zijn met dit sterke ras en weten hoe en wat ze moeten doen kan Lika gelukkig worden.
Ze is prachtig om zien, maar is geen alledaagse routine hond. Zij is er eentje die met de juiste baas een top hond worden kan, maar dat alleen met een goede bewuste begeleiding.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten