vrijdag 22 januari 2016

Operaties en operaties,...

Het jaar is begonnen met heel wat hondjes die erg ziek werden door de koude, pupjes die het niet hebben gered, vele hondjes die binnenkwamen hadden het een en het ander. De operaties die we moeten doen, kennen blijkbaar geen stop: zo is er het hondje dat binnenkwam, amper kon plassen. Na een bezoek aan de dierenarts, bleek dat het hondje (Chips) enorme stenen in zijn blaas had en daar ook al lang mee rondliep! Wat moet hij pijn geleden hebben. Hij werd met spoed geopereerd. Een poes (Reeve) moest dringend een oogoperatie hebben. Dan maar naar het dodenstation, dan zijn ze van hem af, zonder te zeggen waarom, tot hij dan bij ons komt. Wat Chips betreft, was het mij meteen opgevallen dat hij moeilijkheden had bij het plassen!
We hebben verschillenden honden binnen die operaties nodig hebben. We willen ze graag een kans geven maar het heeft allemaal zijn tijd nodig en het kost enorm veel geld. We zitten met te veel hondjes die hulp nodig hebben en je moet het ook kunnen waarmaken.
Met de tijd kan dat, maar het is moeilijk. Natuurlijk hebben deze honden bij weinig organisaties een kans. Het is een hoop geld om iemand te opereren hoe dan ook...
Volgende week beginnen onze sterilisatiedagen weer. Er zijn ontelbaar vele honden en katten die moeten geholpen worden en daarom trachten we op zeer regelmatige basis ze zoveel mogelijk te steriliseren…
Op onze poezenberg zijn alle katten geholpen, maar helaas zetten mensen vaak katten voor onze deur die dan nadien niet gecastreerd of gesteriliseerd zijn en gevangen moeten worden, wat vaak een groot probleem is.
Mensen denken hier niet bij na!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten