zaterdag 23 januari 2016

Niza 1 jaar bij ons

Niza is nu 1 jaar bij ons. Het enige wat we tot nu toe kunnen zeggen is wat een leukerd Is het toch.

Ze is ontzettend slim en ze weet heel goed wat ze wil en geeft dat ook duidelijk aan. Ze heeft inmiddels echte vrienden bij het uitlaat veld. Ze heeft wel voorkeur voor honden die graag hard gaan rennen. Ook als ze ons de fiets ziet pakken wordt ze al blij. 

We hebben in de woonkamer ook twee cavia's en Niza vind 1 van de twee heel erg interessant, gelukkig is dat wederzijds.  Als Niza naar de kooi loopt komt de cavia ook meteen kijken.  
Het is echt een ontzettende lieverd. Zelfs mijn moeder die nachten heeft wakker gelegen omdat er een hond in het huis van haar dochter kwam is helemaal om. Niza heeft haar charme goed gebruikt bij mijn moeder.

Niza is nu bijna 1,5 jaar oud dus ook de puber in haar komt zo nu en dan naar boven.  Dat geeft soms wat strijd maar ze weet heel goed wanneer ze iets doet wat niet mag. 
We zijn begonnen met een bench in de woonkamer maar die is inmiddels weg. Niza gedraagt zich keurig in huis. Ze mag niet op de meubels want ik werk als meubelstoffeerder en op de meubels van klanten mag ze al helemaal niet.

Ik heb een koffer voor haar gemaakt die mee gaat als haar plaats en dat gaat heel goed. In het atelier heeft ze een mooi kussen onder de tafel.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten