zondag 20 december 2015

TANA een podenco?

Met haar vier pootjes sleurde de man deze weerloze podenco bij ons naar binnen, terwijl alle andere honden de nieuweling hardhandig wilden aanpakken! 
We namen haar vlug over en namen haar binnen in het bureel, waar ze in een hoekje ging zitten en over haar hele lijfje bibberde, zo bang en zo verward door alle indrukken en prikkels die ze plots moest ondergaan.
Ze blijft hier, riep de man! Ik kan er nergens mee naartoe. Het arme beestje zat daar te kijken en af te wachten wat nu de volgende stappen waren.
Ik kon het niet meer aanzien en nam haar mee naar huis. Omdat de man me gezegd had, dat zij goed was met katten, nam ik het risico.
Tana kwam bij ons thuis binnen en kreeg toen een nog grotere shock, toen ze de kroostrijke familie van ons ontmoette. Tana was bang van de vele honden maar niet van de poezen. Die mochten gedag zeggen en daar was ze niet bang van. Raar voor een podenco, dachten we…
De dagen gingen voorbij en het bleek dat TANA erg huiselijk aangeleerd was. Ze had een opvoeding om U tegen te zeggen..
Ze is helemaal zindelijk, wandelt perfect aan de lijn, is gehoorzaam en zo vreselijk aanhankelijk. Ze plast het liefst elke dag op een wandeling. Tana is nu al wat beter met de vele hondjes, maar het is niet waar ze van droomt...
TANA zou het best passen in een gezin dat graag wandelt, knuffelt en loopt. Het is een rustige, niet blaffende hond, opgevoed als de beste. Ze is gelukkig als ze bij je kan zijn, met je kan wandelen en met je kan kroelen, daarna ligt ze rustig en ontspannen in haar mandje.

Wat een schat is ze toch, die Tana...










Geen opmerkingen:

Een reactie posten