woensdag 16 december 2015

Chip (Chispa)

Wij hebben een jaar geleden een half kaal hondje opgehaald op Schiphol. Inmiddels is dat een hond met een heel dikke,glanzende,  gezonde vacht . Ze heeft daarna vreselijke oorontstekkingen gehad, maar toen dat uiteindelijk opgeknapt was is het (tot nu toe) niet meer terug gekomen. Ze is ook wat ronder dan een jaar geleden – ondanks dat ik streng op haar dieet let. Gelukkig heb ik een dierenarts die zegt dat dat vaak gebeurt met honden die het wat moeilijk hebben gehad, dat ze dan elke gram opslaan, dus voel ik me daar iets minder schuldig over. Je begrijpt, zo’n dierenarts wil iedereen.
Chip is de liefste hond in de wereld ( nou, bijna).
Chip blijft erg waakzaam en kan wel eens uitvallen als mensen gelijk te vriendelijk proberen te doen en met kleine kinderen vertrouw ik haar ook niet 100%. Maar daar is heel goed mee omte gaan. Ze was de eerste maanden heel waakzaam over eten/snoepjes en dat is bij mij over. Maar na een druk weekend vorige week met veel logees begon het weer. Dan is ze erg bang dat iemand haar eten gaat afpakken en dan moet, zeker het bezoek, niet in de buurt van haar komen. Ook erg begrijpelijk met haar achtergrond.
Ik dacht dat ik een hond kreeg die een mengsel was van Cavalier Kind Charles Spaniel, maar dit is, behalve de maat, echt Chihuahua. Ze lijkt er op en ze gedraagt zich erna.
Thuis is ze heel rustig en kan de hele dag op haar dekentje in de gang liggen maar ze kan ook nog einden wandelen. Pittige dame voor haar leeftijd (ruim 11).
Ze is ongeloofelijk gehoorzaam, ook al hebben we nog niet uitgewerkt wat ‘zit’ is. Ik kan rustig met haar uit zonder riem – het is net of er klittenband op mijn been en op haar zit.
Dus met andere woorden,(bijna) een ideal hondje.
Ik zou haar voor geen goud willen missen en aan haar klittenband gedrag te zien, is ze ook heel blij met ons.
Ik raad jullie organisatie aan aan iedereen die het wil horen. Jullie hebben alles keurig geregeld, en ik ben ook blij met jullie nazorg. Fijn dat de honden niet gelijk door jullie worden vergeten.

Marleen en Chip





Geen opmerkingen:

Een reactie posten