maandag 23 november 2015

Aankomst Javier 21 november 22.50 uur op Rotterdam Airport

Beste vrijwilligers en betrokkenen,

Eindelijk is het dan zover, we kunnen Javier in onze armen sluiten……………

Javier heeft de vlucht goed doorstaan, hij was heel relaxed en vond het eigenlijk allemaal niet zo heel indrukwekkend …………….. Ook is hij in het geheel niet ziek geweest.

Het heeft daarna even moeite gekost om hem in de auto te krijgen waarna hij  pas na een kwartiertje ging liggen en is gaan slapen. Pas bij thuiskomst rond 00.45 uur werd hij wakker. De binnenkomst in ons huis vond hij heel interessant; gelijk volop de boel verkend, ook buiten waar hij even heeft geplast. Terug binnen heeft hij natuurlijk gep….J, daarna heeft Javier af en toe in zijn mand gelegen en tot een uur of 3 (’s nachts) is hij volop in beweging en aan het spelen geweest. Toen hebben we maar besloten om naar bed te gaan. Aangezien hij bleef rondlopen hebben we zijn mand maar in onze slaapkamer (deze is ook op de begane grond) gezet, daar is hij gelijk in zijn mand gaan liggen en is hij vrijwel gelijk gaan slapen. Javier heeft vanochtend tot 10.00 uitgeslapen (wij dus ook………..) na het uitlaten is hij als een hele energieke hond urenlang gaan spelen. In de loop van de middag is hij tot rust gekomen en is lekker een dutje gaan doen.
Zodra hij in de tuin komt, zet hij het op een rennen en “vliegt” alle kanten op (helaas aangelijnd; moet zo snel mogelijk het hek aan de achterzijde ophogen), hij is heel nieuwsgierig naar stemmen, vogels, paarden en van alles en nog wat, ook de televisie was iets nieuws voor hem (nog nooit een hond met een dergelijke vragende uitdrukking gezien J.

Javier is een hele lieve, aanhankelijke, nieuwsgierige, zachtaardige  en energieke hond. Volgens ons voelt hij zich al best thuis  en weet zijn plekjes al goed te vinden. Als een van ons even uit het zicht is, gaat hij op zoek, waar wij zijn is Javier ook te vinden.
Het eten gaat ook heel goed, alleen heeft hij nog bijna niet gedronken, zojuist een kunststof bak (een RVS bak moest hij niets van hebben) gepakt waar hij wel lekker en eindelijk uit gedronken heeft.
Overigens ook nog nooit een hond gezien die zo lenig is; hij legt zijn achterpoot (ook de geopereerde poot met de plaat) gewoon in zijn nek en gaat deze dan aflikken, je moet het zien om dat te kunnen geloven………..

Wat wel opvalt is dat hij totaal nergens naar luistert, we zien totaal geen herkenning/ reactie als zijn naam (op welke manier dan ook) geroepen wordt; daar valt voor ons nog het e.e.a. te doen

Wij zijn blij dat er weer wat “leven in de brouwerij is” en dat we Javier geadopteerd hebben, een dankbaar gegeven………..

De bijgaande foto’s zijn iedere keer van Javier terwijl hij in zijn mand ligt  genomen omdat het anders heel moeilijk is om foto’s te maken vanwege het feit dat hij zo beweeglijk is.

Alle contacten met de verschillende vrijwilligers van ACE zijn ontzettend leuk geweest, ook spreken wij onze grote waardering en dankbaarheid uit voor alle inspanningen die ieder van jullie zich getroost heeft t.a.v. het redden en de adoptie van Javier en natuurlijk niet te vergeten al die andere honden die jullie inmiddels geholpen hebben en of nog gaan helpen!!

Groetjes,

Javier J, Ingrid en Eric.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten