donderdag 1 oktober 2015

Bericht van Indy.

De kriebels begonnen bij ons begin 2014. Wij (Paps, Mams, Thomas en Maarten) wilden wat extra’s in hun leven. Iets wat leeft, maar niet zo nodig hoeft mee te praten (want Ohhh, daar zijn wij Nederlanders verdomde goed in) Iets wat je aanvoelt, troost biedt, aan het lachen maakt en waarover je je zorgen kan maken. We waren er al gauw uit. Het zou een hondje gaan worden. Via een tante die goede ervaringen had bij ACE uitgekomen. Internet bood uitkomst. Foto’s, video’s en een beschrijving van het beestje. 



Deze afbeelding kwam van internet. Indy is de naam die we haar gaven. Bij ACE was ze bekend  onder “Perla 9091”. Een kruising Labrador met nog iets. Volgens ons een kruising met een Flatcoated Retriever. Het afgebeelde paspoort kregen we in Augustus 2014 op Schiphol, waar we haar konden ophalen. Daarin de stempels van de inentingen die ze in Spanje al gehad had. 




 
 Augustus 2014 hadden we van te voren gepland en onze vakantie daarop afgestemd met in het achterhoofd : Pub heeft 24/7 hulp en aandacht nodig. Dat was een makkelijke keuze omdat we op 20 minuten rijden van onze woning in Zevenaar een stacaravan hebben met zo’n 300 m2 grond.




Indy de 2e dag van haar aankomst in Nederland op de camping. Het uitlaten in het begin was een ramp. Het was duidelijk dat ze nergens aan gewend was. Auto’s/Brommers/Vrachtwagens en zelfs fietsers, ze schrok van alles.







Indy hebben we daar na een maandje of 2 overheen geholpen door haar zoveel mogelijk met de lawaaimakers kennis te laten maken. Gewoon uitlaten en niets laten merken was en is voor haar het beste. Van onweer moet ze niets hebben en van vuurwerk is Indy 2 dagen van de wap. Zelfs 1e januari in alle vroegte was het een probleem om haar uit te laten. Maar goed, de aanhouder wint.  

TIP : Koop alsjeblieft voor je hondje een penning met daarop een telefoonnummer van jezelf. Te bestellen op info@hondenpenning.net
We zijn ooit een keer Indy kwijt geraakt. Ze sprong over de omheining. Dankzij die penning konden we haar bij een andere bewoner op de camping weer ophalen.








Hier een afbeelding van Indy in Juni 2015.







   



Indy is een beestje dat graag luiert.









Ook op de camping (…)









                       Aangeeft wanneer het tijd is om te eten 




                                                   en
                          


                               haar gewicht graag wil weten (…)







Mijn oudste zoon Thomas gaf in 2014 gelijk al aan dat hij met Indy op cursus wilde. Dat werd de Puppycursus. Dat beviel zo goed dat daar achteraan de jonge honden en de puber cursus moet goed gevolg volbracht werden. Indy is nu bezig met de 4e cursus : Discipline. 


Kortom, een schat van een beest dat ook duidelijk laat blijken dat ze dankbaar is dat ze bij ons mag zijn.






Karaktastieke houding van Indy:‘De biddende





Tot slot : 


Héél veel dank aan al die mensen van ACE die ons geholpen aan onze huisvriendin.

Jos, José, Thomas, Maarten en 





van Indy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten