dinsdag 1 september 2015

Hoe ging het verder met Sei (nu Flynn)

In januari moesten bij ons Engelse setter laten inslapen. En eigenlijk wilden we geen hond meer, maar dat hebben we niet lang volgehouden. Het was erg stil in huis, geen vrolijk kwispelende hond die naar je toekomt, geen wandelingen meer enz. Nee niet leuk. Maar we wilden geen pup meer, maar een herplaatsing uit Spanje, maar dan wel weer een setter een kans geven om een mooie toekomst te kunnen geven. En zo kwamen we bij Flynn.

Op 31 mei a.s. mochten we Sei (nu Flynn) ophalen van Schiphol.
Na drie maanden blijkt Flynn gewoon een leuke, lieve en sociale hond van bijna twee jaar oud. We genieten echt van hem. Onze twee katten hebben hem ook geaccepteerd, maar dat heeft een maand geduurd. Ze vinden hem wel een beetje druk. Maar ja ze waren een hele rustige oude setter gewend en nu is er een stuiterbal in huis. Hij kan zich ontzettend goed vermaken in de tuin. Springt met vier poten de lucht in om zijn speeltje te pakken. Geweldig om te zien. Als hij een kauwstaaf krijgt dan begraaft hij dat. Dus krijgt hij een kauwstaaf die door midden is gebroken en dan is het goed. Tja een hond van de straat.

Met zijn gezondheid gaat het goed. Met zijn beharing gaat het goed. De zwarte haren worden langer.

We gaan met hem naar de gehoorzaamheidscursus waar hij het goed doet en oppakt. Hij heeft de bedoelingen gauw door.
Verder fietsen we met hem of we gaan met hem naar een Hondenspeeltuin Midden-Drenthe waar hij zo geniet, rent, springt en speelt met andere honden groot en klein. Dat is echt genieten voor hond en eigenaar.

Hij is nog erg schrikkerig wat geluiden betreft en voor vuurwerk en onweer wordt hij ontzettend angstig. Ik ben echt benieuwd naar zijn achtergrond.

Mijn zorg was dat we een oudere hond namen, dan hoopten we niet dat hij verlatingsangst heeft. Nu dat heeft Flynn dus wel. Hij is nog heel erg op ons gericht. We leggen hem vaak genoeg apart en dat vindt hij ook niet erg. We hebben alles rustig opgebouwd (ik heb nog nooit zo vaak in de garage gezeten met een e-book en blokjes om gelopen om hem vertrouwd te raken dat we ook weer terugkomen). Maar hij legt de link nog niet.
Dus dat is nog wel een bron van zorg, maar we geven de moed nog niet op, hij is tenslotte nog maar drie maanden bij ons.

Maar een ding is zeker. Het is gewoon een lieve hond in alle opzichten.
  
Met vriendelijke groet,
Tineke Kempen


31 mei 2015

31 augustus 2015

Flynn in de modderpoel in de speeltuin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten