vrijdag 21 augustus 2015

Bono

Hallo dieren vrienden:

Het begon toen wij ,de oproep lazen van een lieve Golfo, erg trieste Spaanse waterhond.
Wij zagen de overeenkomst met onze  3 jaar overleden Spaanse waterhond. Wij hebben onze Zwabber in Spanje gevonden, hij liep in onze wijk in Spanje [7 jaar daar gewoond] deze zag er bijna het zelfde uit en was in het begin ook zo angstig en ook geen beweging van zijn even korte knotske te zien.
 
Hoe anders is hij nu. Golfo heet nu Bono en heeft nu gezelschap van 2 Galgo's Duuk en Bettie.
Duuk mist zijn rechterachterpoot maar hij rent ermee harder dan Bono.Ze spelen geweldig met elkaar.
Bettie is een afgedankte jachthond van tien en halve jaar, zij wil wel mee spelen, maar zij mag en kan niet los want dan gaat ze gelijk achter de hazen aan.
Bono heeft toen hij in Nederland kwam een stevige oorontsteking gehad,maar hij liet zich fantastisch behandelen,ook al had hij veel pijn.
En na een fikse scheerbeurt welke de baas zelf doet, ziet hij er prachtig uit,ook was zijn kleine staartje goed te zien en na een week of 2 zagen we s'morgens, toen de honden ons begroeten ,Bono zijn staartje heen en weer gaan.
Bono was en is soms nog steeds erg terughoudend,als we hem roepen, durft hij niet de kamer in te komen, maar zodra we Bettie roepen dan is hij er als de eerste om bij ons te zijn.
Hij vindt het heerlijk om bij de baas op schoot te liggen en anders ligt hij net als nu naast de baas op de grond tegen zijn stoel aan, als de baas dan opstaat,  staat hij meteen ook op en loopt achter de baas aan.
Helpt hem zijn veters vast te maken, wil het eerst zijn halsband aan en loopt keurig naast Duuk met de baas mee. Bettie loopt altijd wat achter aan de andere kant.
 
Als het even kan gaan we naar het strand .Dat vinden ze alle drie lekker,maak dan gauw een wandeling van een uur. Bono, als waterhond, gaat niet de zee in,hij vindt het maar raar, alleen als Duuk met eb in een plas gaat liggen dan komt Bono heel hard aan rennen om hem nat te spetteren,en dan gauw weg te  rennen,naar de baas.
Ook bij het loslopen blijft Bono dicht bij ons, alleen  loopt hij naar andere honden toe om ze te begroeten om dan mooi terug te komen.
Bono heeft veel overeenkomsten met Zwabber zodat het net is alsof hij weer bij ons terug is. Gelukkig is Bono nog jong 3 halve jaar en hopen we nog heel veel plezier met hem te beleven.
Wij danken hierbij ook namens Bono iedereen die zich heeft ingezet om Bono op te vangen en de weg naar holland toe mogelijk te maken.
 
P.S. Bono is twee keer de sloot in gelopen,hij dacht dat het gras,[maar het was kroost] dat gebeurde laat in de avond, stinken dat hij deed, hij moest gelijk in bad,vond het warme water wel lekker.

groetjes Rob en Joke vd Kleij.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten