maandag 10 augustus 2015

AVENA.... kansloos hondje,..

Avena, werd met een fijne nylon ketting aan de poort van de refugio gehangen! Ze beet de koord over maar bleef toch rond de refugio heen dolen, wetende dat haar baasje haar daar achtergelaten had en hopend dat ie toch nog terug zou komen. Ze besefte niet waarom ze hier terechtgekomen was.
Na enkele dagen gaf ze zich over, begreep ze misschien dat wachten niet langer nut had. Eens we haar binnennamen, zagen we dat Avena een neurologisch probleem had. 
Wat ze juist heeft, weten we niet, maar ze staat niet stevig op haar pootjes. Komt het doordat ze aangereden werd of is het van de geboorte? Ze kan het ons niet zeggen!
De arme stakkerd heeft ook bijna al haar haren verloren door de honderden vlooien die haar lichaam bezet hadden. Van karakter is zij een bijzonder, aangenaam hondje, zo braaf en dankbaar.
Jong, amper een jaar, ongeveer 11 kg en weer eens is zij een dumpertje geworden nadat ze een jaar ERGENS  thuis was, nog geen jaar geleden...
Waarom toch denken mensen dat een dier tijdelijk is? Waarom toch denken mensen niet na? Het klinkt erg cliché, maar het treft me elke keer, opnieuw en opnieuw...


Fabienne






Geen opmerkingen:

Een reactie posten