zondag 26 juli 2015

ROCO en TARI, de twee honden van de supermarkt ...

Roco en Tari, de twee honden van de supermarkt van Tarifa, waar witte stranden en duizenden toeristen jaarlijks de schoonheid van dit gebied ervaren, alleen is de ellende van de vele zwerfhonden daar zo groot. Twee van de velen zijn TARI en ROCO, door dierenvrienden geliefd, door anderen bespot en weggejaagd op alle mogelijke manieren. Toen de huid van Roco erg slecht werd, werden ze gevangen en zo kwamen ze bij ons: doods- en doodsbang, niet gewoon van goede mensen om zich heen te hebben. Begrijpelijk na talloze verwensingen en aanrakingen met geweld op hun kleine lijfjes! Het vertrouwen moet weer hersteld worden en dat gaat niet van vandaag op morgen!
Ondertussen zijn we weer een stukje verder in hun al zo korte leven en Roco heeft enorme vorderingen gemaakt: hij laat zich aanraken en zelfs knuffelen, een complete metamorfose. Ook zijn zieke huid is helemaal hersteld. Onze Tari, die is nog niet zo ver, zij is nog steeds erg bang.

Langzaam maar zeker komen ze weer terug naar de mens. Het zijn gevoelige zieltjes die met geduld en begrip ergens een thuis zouden moeten vinden ...

Links Tari, rechts Roco







Geen opmerkingen:

Een reactie posten