maandag 13 juli 2015

Bernie mocht niet meer eten, hij moest nu sterven...

Bernie, ooit een grote stevige mastin, die door zijn baasje zijn leven lang gebruikt werd. 2,5 is ie voor de wacht op een stuk terrein, waar hij zijn materialen hield.
Hij kreeg af en toe eens een stuk brood en als ie geluk had elke week een verse bak water en toch was Bernie telkens als ie zijn baasje zag, de hemel te rijk van geluk, ondanks de snap en de snauw - hij was altijd dankbaar.
Op een dag kwam een van de buurmensen voorbij en merkte dat Bernie alsmaar vermagerde. Het was al nooit een dikkerdje geweest, maar nu werd ie extreem mager.
Dus ging ze even naar de man en vroeg of de hond ziek was, waarop de man heel laconiek en vastberaden zei dat er niks scheelde, dat het beest alleen eraan moest! Ik geef hem geen eten meer, want ik moet hem niet meer. De vrouw vond dit vreselijk triest maar kon haar ogen niet geloven en contacteerde ons.
Bernie is heel erg zwaar ondervoed, zeer zwak en een skelet is er niets tegen! Hij is opgenomen in de kliniek voor zijn zieke lichaam. Mogen we hopen dat we hem kunnen redden. Duimen maar, want weer een typische ras die alsmaar meer en meer gedumpt wordt en moet sterven op een vreselijke manier.
Bernie is de meest dankbare, lieve hond die je je kan indenken. Ongelooflijk, maar waar verhaal ...


Fabienne






1 opmerking:

  1. Elke dag kijk ik met triestige gevoelens hoe dieren behandeld maar vooral mishandeld worden.
    Niet iedereen mag zich mens noemen, want dat is een grove belediging voor de mens die het wel goed voor heeft met de dieren, sommige mensen zijn echt monsters. Mijn hart weent telkens opnieuw als ik deze dingen lees en zie.
    Die mensen zijn niet in staat liefde te geven, maar alleen pijn en verdriet te verspreiden.
    Wij hebben nu twee honden van Shin en eentje van Roemenië, Ik wou dat ik er meer kon adopteren echt waar.
    Je doet fantastisch werk mensen van Shin, zowel in België Nederland maar vooral Spanje.
    Mijn diepe respect voor jullie allemaal.

    Meintje

    BeantwoordenVerwijderen