vrijdag 24 juli 2015

Bernarda is gevonden!!!

Samen met een team van "Waar is onze Angel" zijn we 2 dagen bezig geweest om Bernarda weer thuis te kunnen brengen. We hebben haar kunnen lokaliseren met behulp van speurhonden die ons naar een bepaald gebied brachten.
Daar hebben ze een vangkooi neergezet met vlees voor Bernarda erin. Helaas hebben mensen uit de omgeving dit gezien en zijn regelmatig wezen kijken of ze er al in zat. Bernarda kwam dus niet want was veel te druk. Vanmorgen was ik onderweg naar Beerta en kreeg een melding dat ze in het buitengebied gespot was. Wij er op af en ja hoor daar was ze. Helaas was ze nog te bang en toen we haar naderde ging ze de struiken in en bleek aan de andere kant de weg overgestoken te hebben en het veld in gerend. Ik ben toen naar huis gegaan om mijn 8 honden uit te laten. Om 2 uur weer richting Beerta gereden. Zo rond 4 uur werd ze weer gezien terwijl ze bij een voetbalveld aan het drinken was. Ik had ondertussen met Maja, die haar ruim 4 weken had opgevangen, afgesproken dat ze van Alkmaar naar Beerta zou komen om Bernarda via roepen naar haar toe te lokken. Ik was weer even naar huis gegaan want ja mijn 8 honden moesten eten en weer even een rondje maken. Daarna was ik bezig om voor onszelf iets te eten te maken toen de adoptant mij belde "ik heb haar"!! Wauww wat was ik blij want het weer werd er hier niet beter op en je moet er niet aan denken dat ze dan ergens buiten rondzwerft.

Zijn verhaal: ik zag haar op de Hoofdweg lopen, doorgaande weg door Beerta en ben gaan zitten en heb haar zachtjes geroepen. Ook had hij zijn andere ACE adoptiehond Nikolai bij zich waar zij het goed mee kon vinden ondanks dat ze er pas 1 dag en nacht was, en heeft Nicolai richting Bernarda laten lopen en samen zijn ze weer naar hem toe gelopen en kon hij haar pakken!
Mooi verhaal he!!! Was er helemaal kapot van wat een geluk. Hij belde mij toen ze met z'n 3en in de auto zaten en hij weer naar huis reed.

Nu even hoe ze kon ontsnappen want er zijn altijd mensen denken wat stom ze weten toch dat je een pas nieuwe hond goed moet aanlijnen enz. De adoptant werkt een aantal uren per dag en heeft iemand ingehuurd om een paar uur bij hem in huis op te passen. Deze vrouw kwam dus kennismaken want de volgende dag moest hij weer werken. De vrouw liep naar binnen en wilde Bernarda even aaien en daar schrok ze van. Nu was de adoptant in de garage die je vanuit huis kan bereiken en deed net de garagedeur open toen Bernarda van de vrouw schrok en helaas was de tussendeur niet helemaal goed gesloten en kon ze zo naar buiten glippen. Echt domme pech dus. Moraal van het verhaal, sluit deuren achter je als je net een nieuwe hond hebt zodat dit niet kan gebeuren.

Ik ga volgende week even bij ze kijken, laat ze nu eerst met rust om van dit avontuur bij te komen.

Ineke Jongeleen






Geen opmerkingen:

Een reactie posten