vrijdag 19 juni 2015

Zijn wereld is vandaag ingestort: JOCKER

We moesten even naar het dodenstation om papieren op te halen. We wilden niet binnengaan, maar hadden geen andere keuze dan toch even naar het kantoor te gaan. 
Daar zagen we net een hond binnengetrokken worden. Hij huilde, trok en verzette zich in alle mogelijke bochten. De hond was echt in een enorme paniek, terwijl zijn baasje wegging...
Mijn hart brak. Ik kon het niet aanzien, ben naar binnengegaan, waar hij in het ijskoude hok zat, van links naar rechts hijgend, bibberend, helemaal van de kaart. Zijn huilen en doodsangsten gingen door merg en been. Ik kan het niet beschrijven. Hij kwam van een thuis, waar ie de grote lieveling was van de familie, maar die hadden, zoals zovelen hier in Spanje, hun huis, werk en geld verloren en moesten nu zelf maar naar hun ouders terug. De hond mocht, zoals altijd, weer niet mee.
Toen ik zijn hoofdje door de tralies streelde, nam hij me letterlijk in de armen en liet me niet meer los. Help me, a.u.b. help me?
Hij is met ons meegegaan, moest niet wachten op 10 dagen, omdat hij werd afgestaan voor euthanasie, hij mocht met ons mee …
Dankjewel, blij dat we een leven mogen redden, het leven van Jocker, zo een lieverd. In de auto zat ie vooraan bij ons, nog steeds erg bang en onzeker, bibberend en enorm gestresseerd.
In de refugio hebben we hem bij andere hondjes gezet en aanvankelijk ging alles goed, maar Jocker is een onderdanige hond, die nooit in een hok heeft moeten zitten, van links naar rechts liep, helemaal van de kaart weer en toen gebeurde wat er altijd in de natuur naar boven komt: hij werd aangevallen door een andere hond, omdat hij een zwakkeling is en die pakken ze. Het is zo triest, maar dat is altijd zo.
De stakkerd hebben we eruit gehaald en hij looopt nu los voor ons bureel. Iedereen bekommert zich even met deze gevoelige, verlaten ziel.
Het is toch zo hartverscheurend als je ziet wat deze honden moeten doorstaan. De dag dat ze worden gedumpt. Er zijn geen woorden, noch begrip voor...

Wat kost het nu om je enige eigen hond te voeden? Je mag het nog moeilijk hebben, dan deel je met je beste vriend. Ik kan en wil dat niet begrijpen dat je dat je beste vriend kan aandoen. Jocker heeft dit echt niet verdiend...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten