zondag 14 juni 2015

Rubiata

Rubiata onze Spaanse Podenco van 5 jaar oud is vandaag 14 juni 2015 1 jaar bij ons in Holland.
Rubiata hebben wij vorig jaar gehaald bij Sarah Vergauwen in België, Zij had Rubiata al goed gesocialiseerd met haar eigen honden en haar kinderen.
Vanaf het moment dat Rubi (zo noemen wij haar) bij ons in de auto stapte naast onze Willem een Australische Terrier van 4 jaar klikte het  meteen en dat is alleen nog maar beter geworden.
Rubi heeft er toch wel 1 jaar overgedaan om het vertrouwen in mensen en andere honden te krijgen, maar tegenwoordig durft ze te gaan spelen en op haar rug te gaan liggen om geaaid te worden.
Rubi is een pracht hond met een gouden karakter en erg rustig in huis (behalve als ze haar gekke 5 minuten heeft dan raced ze het hele huis door van boven naar beneden), buiten laten we haar wel aan de riem langs rietkragen lopen, dat vindt ze heerlijk lekker snuffelen.
Door haar jachtinstinct laten we haar niet loslopen buiten het is hier veel te druk op straat en echte bossen zijn niet in de directe omgeving.We zijn veel te bang dat haar dan iets overkomt.
We hebben het bloed van Rubi een paar weken geleden laten controleren op de bekende Middellandsezee ziekten, Rubi is daar heel goed doorheen gekomen, ook alle andere bloedwaarden waren prima in orde.
Rubi schenkt ons veel plezier en afleiding. Je kunt je geen betere hond voorstellen.
We kijken dagelijks op de website van ACE en op Facebook op de site van Sarah en Hilde in België, zij doen echt veel voor de honden in Spanje en brengen regelmatig honden mee uit Spanje.
Wij vonden het leuk om na 1 jaar eens op de blog van ACE te schrijven hoe het met onze Rubi gaat en te laten weten dat honden uit Spanje echt een goed leven kunnen krijgen en zich weer helemaal gelukkig kunnen gaan voelen, net als de baasjes.
Met vriendelijke groet,

Kees en Ellie Trommelen
Waddinxveen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten