zondag 14 juni 2015

Bernarda is geland!

Bernarda is zo leuk!!

Na een lange reis kwam Bernarda samen met drie andere geluksvogels gisteren aan op Schiphol. Ze werd gebracht door drie betrokken dames die in de Refugio hadden geholpen..... zo mooi de aankomst en zo fijn dat ze mee konden vliegen..bedankt!

Wat fijn om weer een Spaanse Boerenfox ( Bodeguero) in de opvang te hebben.  Ze zijn zo leuk!!! Bernarda, wij hebben haar Lieke genoemd is een zachtaardig hondje. Ze zat twee jaar in het asiel en niemand wilde haar adopteren. Nu is ze in Nederland en hoopt snel op een eigen huisje. Ze is ontzettend lief en zachtaardig. De kennismaking met mijn eigen honden en de katten ging vlekkeloos. Bernarda is ruim twee jaar en ongeveer 40 cm. Ze heef een lieve blik in haar ogen en haar oren staan soms recht op in de wind. Ze bekijkt de dingen van afstand en is niet opdringerig. Ik heb haar nog niet horen blaffen, maar dit zal wellicht kunnen komen als ze er wat langer is en ze zich gaat hechten. 

Omdat ze zo lang in het asiel heeft gezeten moet ze natuurlijk erg wennen aan het leven in Nederland. Hier moet ze natuurlijk de kans en de tijd voor krijgen. We hebben al even gewandeld en dit vind ze een beetje spannend wat natuurlijk logisch is. Langzaam opbouwen, net als getallen zijn.

Ze ligt rustig in een mandje en zoekt je regelmatig op om even net knuffelen. Ik heb het idee dat ze niet perse een ander hondje nodig heeft. Kinderen zullen geen bezwaar zijn, gezien haar lieve zachtaardige karakter. Wel moet er rekening gehouden worden dat ze met rust en beleid benaderd moet worden daar ze geen kinderen is gewend. 

Bij wie mag Bernarda haar leven buiten het asiel beginnen en mag ze opbloeien tot een een heerlijk maatje van een nieuw baasje! 

Hopelijk tot snel! Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik het graag hoor!

Vriendelijke groet,

Maja van der Kraan 
Alkmaar




Geen opmerkingen:

Een reactie posten