zaterdag 2 mei 2015

Update van 1 mei 2015,...


Beste Allemaal,    Om jullie te updaten, hierna een kort relaas over de inspectie zelf,  zodat jullie ook weten wat er allemaal speelt, misschien was het niet allemaal duidelijk,...
 
Het was een onverwachte inspectie. De vorige gelijkaardige inspectie dateert van eind 2011. 
 
Eerst controleerde de inspecteur onze vergunning en licentie en alle overige documenten. Deze waren allemaal tiptop in orde. 
 
Vervolgens is de inspecteur minstens 3,5 uur mee gelopen met onze dierenarts en Dirk. Hij vond dat onze honden er zeer goed en verzorgd uitzagen, daar kregen we zelfs complimenten over(hij vond dat sommige hondjes zelfs wat overgewicht hadden).  Hij complimenteerde onze dierenarts Rafael ook over de verzorging van de zieke hondjes, daar was alles positief.  Hij voerde ook ettelijke willekeurige controles op de hondjes zelf uit: de chip, de rabiës vaccinaties, de medische dossiers,… . Zelfs van een gestorven hondje werd de chip en rabiës vaccinatie gecontroleerd! Over de hele lijn was hier alles positief en kregen we opnieuw een pluim! Ook het aantal honden per kooi keurde hij goed.
 
De inspectie liep uitsluitend mis op onze oude installaties waarvan de meeste nu intussen 30 jaar oud zijn, vooral de oude kooien, de oude omheiningen van de refugio, de geoxideerde tralies om de kooien heen, de oude verouderde installaties, de oude kliniek… het dagelijkse reinigen met bleekwater laat zijn sporen na.  In de refugio is natuurlijk wel elektriciteit maar niet in élke kooi en daar maakte hij problemen over. Het sanitair, wateraanvoer en rioleringen werden wel prima bevonden… is ook allemaal recent vernieuwd. Er is sedert eind december 2014 geen nachtwaker meer maar die komt er eerdaags terug (dat was al ingepland los van de inspectie). Al deze voorgaande punten waren hem onaanvaardbaar.
 
De inspecteur liet weten dat hij de nieuwe Europese normen moest toepassen en de oude installaties binnen dit kader niet aanvaardbaar waren en hij wilde hier niet van afwijken: geen hout, geen oxidatie, overal vloeren en tegels tot op 1,5 m hoog. We hebben de laatste jaren hard gewerkt en toen het dodingstation in 2008 definitief werd omgevormd naar onze refugio, een reddingshuis voor onze hondjes namen we ook de bestaande installaties over. Het is vandaag allemaal oud, versleten en geoxideerd, wat is waar en dat is nu eenmaal zo. We brengen evenwel dagdagelijks verbeteringen aan en zijn in verbouwing maar we kunnen niet alles ineens, dat is financieel en qua mankracht niet mogelijk.   
 
Maar om voor dit titanenwerk maar 30 dagen te geven … dat is een onmenselijk ! 
 
Dat in de dodenstations omheiningen geoxideerd zijn, de installaties (als er al een is) absoluut niet naar behoren werken, nooit nachtbewaking is …ja, dat was geen argument, daar konden we niet over te spreken.  Het boezemt ons enorm veel stress en angst in, want we willen niet dat er ook maar iets met onze honden zou gebeuren en daar zal ik alles op alles voor inzetten maar … ik kan dit niet alleen, ik heb jullie hulp nodig om onze hondjes te beschermen tegen hun, mijn, onze grootste nachtmerrie … laat ons daarom onze krachten verder bundelen om deze hopeloze situatie om te buigen.
 
Vandaag hebben we zeker niet stil gezeten, alles was rustig om ons heen, het inspectieverslag is er nog niet,  het is vandaag ook overal dicht, 1 mei 2015,... 
We blijven heel veel steun ontvangen … en dat helpt ons, meer dan we ooit duidelijk zullen kunnen maken …  we hebben jullie zo hard nodig. 
Allemaal, zo heel erg bedankt.
Morgen gaan we alvast aankopen doen om de voorlopige kooien te kunnen zetten waar we onze hondjes kunnen plaatsen als de werken aanvangen.  
 
gr Fabienne





Geen opmerkingen:

Een reactie posten