zaterdag 30 mei 2015

Chico (voormaals Wesley 9588)

Hallo
Dit bericht heeft een tijd geduurd. Ten eerste zitten we met de zomer niet zo vaak binnen achter de computer en ten tweede hadden we de afgelopen weken zorgen om onze oude Duitse Dog, die we uiteindelijk op de – voor een Dog – mooie leeftijd van bijna 11 jaar moesten laten gaan.
Maar gelukkig hebben we Chico (voormaals Wesley) erbij. Hij is een uitzonderlijke hond. Zo zacht, zo lief , zo grappig. Hij is enorm sociaal naar mens en hond. Nooit ruzie maken, nee, dat hoeft hij niet, met een ontspannen vanzelfsprekendheid zet hij zijn wensen tov de andere honden door zodat helemaal niet in hun opkomt te grommen. Chico loopt door de dag alsof ieder dag een feest is met een uitdrukking in zijn lijf, alsof hij van plan is altijd een pup te blijven en te genieten van alle wonderen. Hij sluit perfect aan in ons roedeltje. Melo en hem noemen we al het dreamteam, omdat zij bijna alles samen doen, tuinieren, spelen, eten, blaffen en kattenkwaad uithalen. Maar ook met onz andere Duitse Dog klikt het super, ook hun spelen met elkaar, lekker stoeien, hoewel dat 8 versus 65 kilo zijn. Het is zo'n leuk gezicht, wanneer kleine Chico onze grote Lilli door de tuin jaagt.
Hij is inmiddels goed aan ons gehecht, blijft altijd orienteren waar we zijn, zodat hij op veilige plekken los kan.
Het filmpje is niets bijzonders, ik ben niet zo'n videograaf, maar volgens mij zie je daar goed hoe lekker ontspannen Chico is. Hij blijft overigens op afstand liggen, omdat hij tegen de supersportieve Melo anders geen kans maakt, slimme Chico :)
Klik hier voor een filmpje van Chico
En ja, op de video is de vacht nog langer dan op de foto, we waren deze week voor de eerste trimbeurt en hij werd helemaal geplukt. Ook dat deed hij voorbeeldelijk.  

groeten, Katharina, Roland en het roedeltje

Chico is het hondje rechts op de foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten