woensdag 15 april 2015

WING, als een leven vleugels krijgt...

Allemaal willen we ze naar huis krijgen, allen willen we ze redden, kleine WING had zo een geluk! Hij was het hondje van een schapenfokker, kwam uit één van de vele nesten die onaangekondigd plots op het erf rondliepen, want hier op deze schapenfokkerij telt alleen de wet van de sterkste.
Alle vrouwtjes hebben minstens twee nesten per jaar, want geen van hen is gesteriliseerd, geen van de reutjes gecastreerd en pupjes worden al dan niet uitgedeeld aan iedereen die er maar eentje wil. Ze zijn niet beschermd tegen ongedierte en als je schapen hebt lopen, heb je duizenden teken overal! Zo ook kwam WING binnen, helemaal onder de teken. Het hondje zag er niet uit en verbleef hierdoor ook enkele weken in de kliniek, wankelend tussen leven en dood, maar WING overleefde en gaat nu zijn vaccinatieproces ingaan. Duimen maar dat ie hier ook helemaal uitkomt om dan vleugels te krijgen naar huis...
Dit lot ondergaan duizenden hondjes. Schapenboeren hebben een bijzondere slechte naam hier. Ze hebben totaal geen respect voor hun dieren, die vaak als zwaar verwaarloosde honden hun uiterste best doen om de kudde bij elkaar te houden. Stokken zijn nooit ver weg. De vele pupjes die op de wereld komen, geen verzorging of aandacht krijgen, sterven heel vaak een vreselijke dood. WING had geluk, mag hij het leven gaan beleven op een andere manier?

Voor meer gegevens klik hier.

Voor meer foto's  klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten