vrijdag 3 april 2015

Cody en Fientje

Hallo,
Er is al weer ruim een jaar voorbij na mijn laatste update waar blijft de tijd! (http://acedoggyblog.blogspot.nl/2014/03/update-fientje.html?spref=fb)

Fientje werd vorig jaar juni ineens ziek, ze wilde niet meer eten en dat was iets dat echt niet bij haar paste, na een bezoek aan de dierenarts werd er glaucoom aan haar linker oog geconstateerd. Na twee maanden medicijnen en druppels hebben we haar oogje helaas niet kunnen redden en werd ze in augustus geopereerd. Ze gaat nu met 1 oogje door het leven maar wat een verandering vond er plaats na haar operatie. Ze werd veel levendiger en vrolijker het was echt geweldig om te zien. Het is een heerlijk beestje, mijn troetelbeestje, de stille genieter, ja, je ziet aan haar dat ze gelukkig is en dat laat ze ook merken ook want ze wil ons nog altijd kusjes geven. Je merkt ook dat ze eindelijk leert om hond te zijn. Ze had totaal geen eigen willetje, echt erg om te zien maar nu komt ze op haar achterpootjes tegen je aan staan want dan wil ze op schoot en als ik koffie aan het zetten ben dan zit ze je al aan te kijken want dan weet ze dat ze een koekje krijgt. In het begin liep ze echt te sjokken tijdens het uitlaten, ze had totaal geen conditie. Maar als je haar nou ziet huppelen en rennen, echt heerlijk. Ze durft nu zelfs de dijk op en af te rennen terwijl ik haar in het begin altijd moest dragen en dan zat ze altijd te bibberen in mijn armen van angst. Een paar weken geleden liep ze op het strand niet meer om de plassen heen maar er dwars doorheen, ze kon er geen genoeg van krijgen. Het lukt alleen nog steeds niet om haar te laten spelen met een balletje maar dat laat ik maar zo. Ze zit altijd wel vol belangstelling te kijken wanneer ik met Cody aan het spelen ben, misschien snapt ze het strakjes wel ineens. 






En dan onze heerlijke Cody, wat hebben we het toch getroffen. In het begin hadden we wat startproblemen omdat hij heel fel kon zijn naar andere honden toe. Ik ben op twee verschillende hondenscholen geweest met hem maar nu gaat het veel beter. Het is nog niet helemaal over en ik ben bang dat dit ook nooit zal gaan gebeuren maar ik vind het prima zo. Hij luistert verder erg goed, echt geweldig. Na het eten wil hij altijd even een momentje samen met mij. Ik ga dan op de grond zitten en Cody kruipt dan tussen mijn benen. Ik gooi dan al zijn speeltjes 1 voor 1 door de kamer, hij doet helemaal niks, hij zit alleen maar te kijken en dat is zo’n koddig gezicht! Je ziet hem dan genieten van het moment dat we even samen hebben. Fientje zit altijd uit de verte alles te bekijken en de kat probeert alle speeltjes op te vangen, zie je het gebeuren! 




In juni ga ik samen met de woefjes en mijn vader lekker op vakantie naar Drenthe, net zoals vorig jaar alleen een andere locatie. Lekker veel wandelen en fietsen met de woefjes in hun mandje achterop en dan zie je ze zo genieten, dan smelt ik. Al met al ben ik zo verschrikkelijk blij met mijn schatten, ik zou niet weten wat ik zonder hun zou moeten.

Groetjes van Hetty Vermaat, Cody en Fientje


Geen opmerkingen:

Een reactie posten