zaterdag 7 februari 2015

Vito

De ontmoeting 's-avonds laat op Schiphol verliep heel fijn! Ondanks dat Vito natuurlijk bekaf was van de trip, begon hij meteen vreselijk te knuffelen.
Wat een lieve hond zeg. 's-nachts heeft hij het huis verkend, veel geknuffeld en een paar uur heel diep geslapen. De volgende ochtend in de regen de eerste wandeling.
Meneertje was totaal niet angstig, zeer leergierig en een tikje macho. De ontmoeting met mijn andere hond Scotty verliep goed. Ik had hem voor die nacht on
dergebracht bij een vriendin, zodat Vito even tot rust kon komen in huis en dus de eerste ontmoeting in nabijgelegen parkje. Scot los en Vito aan de lange lijn. Vito was wel een tikje opdringerig naar Scot dus dan moest nog even z'n weg vinden. Ook het feit dat Vito niet geholpen was en erg veel aandacht had voor de luchtjes van Scot kon wat irritatie bij Scot opwekken, dus ik moest even kijken hoe zich dit verder ontwikkelde.Het zou uit kunnen lopen op castratie.
Verder was Vito wat groter dan die aangeven 9 kilo ;-)) Ik schat hem op zo'n 13/14 kilo. Het is eigenlijk een middenslag hond met een lang lijf, en korte, maar heel grote poten :-)




Vito is nu 12 dagen in Amsterdam. Het gaat ontzettend goed met hem. Hij heeft al los gelopen in het Vondelpark, zit samen met Scot in de Babboe city Bakfiets (heerlijk gemakkelijk vervoer in de stad naar de parken en het bos) en in huis gaat het ook heel goed (ze slapen af en toe samen op de bank ;-)
Verder is iedereen dol op hem en maakt hij gemakkelijk vrienden onder zowel mensen als andere honden.





Zijn huid knapt zienderogen op, al zullen zijn oren natuurlijk wel wat littekenweefsel blijven houden. We zijn onlangs bij de dierenarts geweest omdat Vito erg veel moeite heeft met opstaan nadat hij een tijdje heeft gelegen of gezeten. Ook gladde vloeren zijn een probleem. De dierenarts constateerde, wat ik al dacht, zeer slechte gewrichten (schouder, elleboog en pols) van de voorpoten. Waarschijnlijk redelijk ver gevorderde artrose. Hij moet nu dagelijks Flexadin slikken voor conditie en soepel houden van de gewrichten. Het kan zijn dat hij over een paar jaar pijnstillers en ontstekingsremmers moet gaan slikken. Met de bal spelen is er iig niet bij omdat dit door de abrupte bewegingen teveel druk op de gewrichten geeft. Vito is overigens prima in staat om lange rechte stukken te wandelen, dat gaat prima. En we hebben hier een lift zodat hij geen trappen hoeft te lopen.


Vito is nu bijna anderhalve maand in Amsterdam en hij doet het fantastisch. Hij is volledig ingevoerd in het Mokumse leven: Thuis op de gracht is hij helemaal het heertje (buiten af en toe een uitval naar een duif of een scooter, maar daar werken we nu aan) en op kantoor van Dierenbescherming Amsterdam heeft hij ook helemaal zijn draai gevonden (hij moet het kantoor delen met nog 4 andere honden).

Het dociele dat hij de eerste weken had, is er nu wel af. Dus nu komen wat kleine dingen naar boven zoals bijvoorbeeld het uitvallen naar scooters. Dit is echter met een consequente en rustige, geduldige aanpak goed te verhelpen. Verder is hij een echte 'don vito' in het park - op een rustige manier macho met af en toe even wat pittige geldingsdrang. Ook hier moet ik kijken hoe zich dit verhoudt tot eventuele chemische castratie.

Verder is het absoluut de grote knuffelkampioen. Zelfs in bad presteert hij het nog om de hele tijd geknuffeld te willen worden ;-))




Geen opmerkingen:

Een reactie posten