donderdag 19 februari 2015

Noemie

Na onze geweldige familie hond Roxy te hebben verloren op de leeftijd van 14 beseften we dat we niet leven konden zonder een hond in ons huis en hart voor zeer lang. We hadden altijd gesproken over het krijgen van een reddingshond en ik ben meteen begonnen met zoeken op het internet naar de mogelijkheden. Na een korte zoektocht kwam ik op de website van ACE en al  snel vonden we Noemie die aan alle eisen van ons lijstje voldeed.
Op 21 februari, 1 jaar geleden, waren we blij haar te kunnen ophalen bij haar pleeggezin in Nederland.
Het duurde letterlijk momenten voor deze lieve kleine dame om onze harten te winnen.
Ze settelde zich zeer snel en weet iedereen die ze ontmoet te charmeren. Ze aarzelt niet om op de dichtstbijzijnde beschikbare schoot te springen en zich letterlijk inelkaar te krullen als balletje en er te slapen voor zo lang als ze er mag blijven liggen.
Ze is een beetje nerveus van grote honden en wanhopig probeert om ze te imponeren met haar grootste "hondje" blaf. Soms werkt het, maar de meeste  tijd kijken ze naar haar en vragen zich af waar dat geblaf nodig voor is.
Ze geniet van lange wandelingen in het bos en heeft een eindeloze energie, maar ze is net zo gelukkig thuis, Bij voorkeur nestelt ze  zich ergens bij een mens .... ze is over het algemeen niet erg selectief, dus meestal zal dat de dichtstbijzijnde zijn waar ze zich heerlijk op schoot nestelt.
We nemen haar waar mogelijk is met ons mee op onze reisjes,  ze is al o.a. in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zwitserland geweest.
Ik ben vaak verbaasd en enigszins geïrriteerd door de reactie van de mensen als ze horen dat ze een reddingshond is. De meeste denken dat het heel dapper of gedurfd van me een zwerfhond te hebben geadopteerd en zijn over het algemeen onder de indruk dat je nooit weet wat je gaat krijgen en denken dat de meeste honden  moeilijk en / of getraumatiseerd zijn. Natuurlijk geld  dit voor een aantal ongelukkige mishandelde honden, Maar dit gaat echt niet op voor alle gereddde honden.De mensen van  ACE doen hun best om eerlijk en nauwkeurig te beschrijven wat het karakter en gedrag van een hond is op hun website en hun beschrijving van Noemie kon niet meer accuraat zijn. Ik wist precies wat ik kreeg en waarschijnlijk meer dan iemand die het kiezen van een puppy uit een nest.
Noemie heeft onze verwachtingen in elk opzicht overtroffen. Wanneer iemand zegt "wat een bofkont om zo'n liefdevol thuis gevonden hebben" Mijn eerste reactie is "wij zijn de gelukkigen"!


Dank u A.C.E. !!!!
Ann Sieradzki




Geen opmerkingen:

Een reactie posten