woensdag 1 oktober 2014

Carlos 1 jaar thuis!!!

Met Carlos gaat het fantastisch. Wat een geweldige hond hebben we gekregen. Ongelofelijk dat hij hier al een jaar is. Hij is zo'n onmisbaar onderdeel in het gezin geworden. Waar wij zijn, is hij ook. Loopt altijd als een hondje achter ons aan! ;) 
Als ik in de keuken ben, ligt hij daar ook. En als ik boven ben, ligt hij onder aan de trap. Zo lief!
Toch is hij niet bang om alleen te zijn. Hij blijft gewoon heel rustig liggen wachten tot we er weer zijn. 
Hij is erg knuffelig, ligt het liefst op schoot met z'n grote lijf.. 
Met zijn pootje gaat het goed. Als we hem uitlaten, doen we hem een schoentje aan waardoor de tenen bij elkaar blijven en hij goed kan lopen. Zonder schoen loopt hij niet graag op een harde ondergrond of op grind. Op gras en zand is het geen probleem.
De Leishmania is nog steeds goed onder controle met de medicijnen. Het is wel een blijvende zorg. We laten hem regelmatig testen en houden het goed in de gaten. 

Het is zo leuk om met Carlos op cursus te gaan! Als ik tegen hem zeg: 'kom, we gaan naar school!', begint hij te janken van geluk. Hij is heel leergierig, wil heel graag 'pleasen' en doet ontzettend zijn best. Het is wel een beetje het 'uitslovertje' van de klas.. We hebben nu drie cursussen gedaan en beginnen binnenkort met de volgende. Zo leuk! 

Carlos is een super relaxte hond, gaat heel goed met de kinderen om maar laat het wel weten als hij het ergens niet mee eens is! Hij is een waakhond van niets, als er iemand aan de deur is, springt hij diegene het liefst om de nek! Als hij maar aandacht krijgt... 
Al met al: we hebben geen moment spijt gehad dat we hem in huis hebben genomen. We zijn supergelukkig met hem! 
Afgelopen zomer hebben we zelf een hond naar ACE gebracht, een zwerfhondje die bij ons vakantiehuis ronddoolde. Zo zielig.. Gelukkig kon hij (we doopten hem Vrolijke Frans) naar ACE zodat hij kans krijgt op een fijne plek in een gezin. We twijfelden wel om hem mee naar huis te nemen maar een tweede hond is ons eigenlijk te veel. 
In ieder geval willen we ACE bedanken voor alle zorg aan Carlos (en aan Fransje!) besteed! 


Groetjes, Hanneke



Geen opmerkingen:

Een reactie posten