donderdag 18 september 2014

Joey voorheen Jens

De adoptante van Joey, Cailin Kuit, wil ons op de hoogte gaan houden over het wel en wee van Joey en zijn opleiding tot hulphond. 
Hier haar eerste bericht.

      Op 5 september 2014 kwam Joey, toen   

nog Jens aan met het vliegtuig op Schiphol. Wat had ik een stress en wat vond ik het spannend. Ook al weet ik dat Damir mijn eigen getrainde hulphond, die nu 13 jaar en 5 maanden oud is, heel relaxt is met andere honden en zeker met onbezonnen pups. Toch vond ik het spannend.
Dus s’ avonds rond 23.00 samen met zijn allen onderweg naar Schiphol, en wachten, wachten, wachten. Konden we toch Erna niet vinden. Maar gelukkig is alles uiteindelijk op z’n pootjes terecht gekomen.

Joey (toen nog Jens) was duidelijk onder de indruk en vond al die mensen, zijn riem  en de drukte op zo een enorme luchthaven maar niks. Dus hebben wij hem maar getild.

Eenmaal thuis aangekomen, was daar Damir, die als een volleerd papa dog Joey, probeerde gerust te stellen. Mijn huis, leek de eerste 2 nachten een beetje op een hondentoilet, maar daarna ging het al redelijk snel stukken beter. Joey ontdekte de tuin, mijn aardbeien planten, de tomaten en dat borders leuke dingen waren om in te graven.


Gisteren 17 september ben ik voor de eerste keer met Joey naar honden cursus geweest, daar heeft hij zijn gedragstest gehad, waar hij met vlag en wimpel voor geslaagd is als gemiddelde doorsnee hond. De trainer was erg ONDER DE INDRUK vooral, omdat hij met anderhalve week al zo baas-gericht is en hij niet dat schuchtere heeft, wat veel buitenlandse hondjes wel hebben. Ze zij ook dat Joey alle kenmerken heeft, om een goede hulphond te worden

Dit is een klein filmpje wat ik van Joey heb gemaakt op 9 september.
Klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten