zondag 29 juni 2014

Violeta opvangertje geniet van de Belgische zonnestralen,...



Update Violeta : 

Sommige hondjes stelen je hart, niet met hun schoonheid of elegantie, maar gewoon door wie ze zijn...

Violeta is er zo eentje. 
Een underdog, een onopvallend gouden hartje, een zeemzoete persoonlijkheid.
Wegkwijnend in de drukte van de refugio, niemand die haar zag, zo zat ze in elkaar gedoken in een mandje in een donker hoekje, bang voor de andere honden met nog maar weinig vertrouwen meer in mensen. 
En zo nam ik haar mee naar Belgie.

Nu ze in ons gezin verblijft, bloeit ze stilaan open, als een mooie bloem, zo zachtaardig en vreselijk dankbaar voor haar gekregen kans. 
De verloren grammetjes komen er weer bij, haar trieste oogjes fonkelen als we haar aanhalen, als we haar belonen omdat ze zo een superhondje is. Zachtjes gaat haar staartje kwispelen en ontspant ze. Ze geniet van menselijke aandacht, en ook al was ze zo bang van haar soortgenoten in het asiel, ze heeft vertrouwen in onze andere hond. Ze spelen en dollen, rennen en rollen door het gras en in het veld, hij geeft haar een boost, toont haar wat het is om hond te zijn. 
Violeta leeft samen met kleine kinderen en ook dat verloopt perfect. 
Ze is zo zacht en lief, een vriendelijk woord of een knuffel doen haar helemaal opfleuren, zo prachtig om te zien. Ze is helemaal zindelijk en slaapt in een bench. Ze is een erg gevoelig hondje, ze reageert onmiddellijk op stemverandering. 
Violeta is een pareltje, een prachtig hondje zonder ook maar een greintje agressie. 
Wie haar ontmoet, verliest gegarandeerd zijn hart...

Update Violeta, 08-05-2014, haar opvangmama vertelt :

Met Violeta gaat het heel goed, ze blijft wel vrij schuchter maar als je haar zachtjes roept, komt ze wel om geknuffeld te worden. In een bench voelt ze zich helemaal goed en veilig, zelfs al de deur openstaat, blijft ze erin liggen.
Violeta is dolgelukkig en bloeit helemaal open als we gaan wandelen. Elke dag krijgt zij haar lange wandeling en dan mag ze vrij rondcrossen op de weiden...daar geniet deze schat met volle teugen van ! Haar jachtinstinct komt dan wel tevoorschijn, maar als ik haar roep, luistert ze goed.
Violeta is echt een geweldig hondje !







Geen opmerkingen:

Een reactie posten