maandag 23 juni 2014

Update juni 2014 Max (voorheen Winner, referentienummer 5554)

Op 4 maart jl. was het alweer een jaar geleden dat we Max mochten ophalen van het vliegveld in Weeze (Duitsland).

In het afgelopen jaar heeft Max nogal veel meegemaakt.
Toen we Max besloten te adopteren kregen we te horen dat Max ziek was, dat hij filaria had (hartworm).
Wij hebben toen wel getwijfeld of we wel wilden doorgaan met de adoptie, omdat we hier helemaal niks van afwisten, maar door alle informatie die we kregen, hebben we toch besloten door te zetten en Max wel te adopteren. We hadden eigenlijk ook geen keuze, want we waren al helemaal verliefd op Max!

Toen we hem ophaalden van het vliegveld schrokken we enorm, hij was namelijk vreselijk mager en hij is een hele tijd behoorlijk ziek geweest. Dit kwam door de pittige behandeling die hij in Spanje heeft ondergaan tegen hartworm. Zie foto.


Ik had pilletjes voor Max meegekregen voor de eerste maanden (als nabehandeling)  maar in overleg met onze dierenarts (na uitgebreid onderzoek) hebben we besloten door te gaan met de behandeling tegen hartworm en met gewenst resultaat: twee weken geleden hebben we uitslag gekregen van het bloedonderzoek, Max is helemaal hartworm vrij!!!!
Wij zijn ongelooflijk blij met dit nieuws en zijn heel erg blij dat we destijds hebben besloten door te zetten met de adoptie ook al wisten wij toen niet precies wat de ziekte ging inhouden.

Ik hoop dat dit verhaal andere mensen ook kan inspireren om een hond te adopteren met hartworm.
Ook al krijg je niet gelijk een “gezonde” hond, dit wil absoluut niet zeggen dat de hond niet gezond meer kan worden.
Onze Max is nu een blije, gezonde hond. Elke dag maakt hij ons aan het lachen, we genieten elke dag van hem.
Onze katten zijn inmiddels aan hem gewend, en inmiddels heeft Max er een hondenvriendinnetje bij, Zoe.
Zij komt ook uit Spanje, maar haar hebben we geadopteerd via Animal in Need.
Sinds mei vorig jaar zijn ze samen (bijna) net een getrouwd stel. Ze hebben vreselijk veel lol samen. Het is een prachtig gezicht, Zoe is maar klein, maar zij is wel de baas…Max is namelijk een echte sul…hij vindt alles prima.

Momenteel is Max wel te zwaar, wij werken hier aan, hij moet nu nog ongeveer 3 kilo afvallen. maar ja dat is nogal lastig, want Max is namelijk gek op eten. Toch geven we hem minder tussendoortjes, want het is natuurlijk niet goed voor hem om te zwaar te zijn.

Over ACE kan ik het volgende zeggen:

Het is een geweldige organisatie met heel veel enthousiaste vrijwilligers die zich kosteloos inzetten om te proberen de honden een goed leven te geven.

Ik zelf ben inmiddels ook besmet met het ACE-virus, en ik ben zelf ook sinds een tijdje vrijwilligster voor ACE.


Namens Max wil ik iedereen die zich heeft ingezet voor hem (en ook voor de andere hondjes) ontzettend bedanken !!! Zonder hen had hij nu niet kunnen genieten van zijn heerlijke onbezorgde  leventje! 

Groetjes van de baasjes van Max en Zoe:


Michel en Anieta van der Leest uit Zuidlaren.


MAX

Max en Zoe



Hier nog een filmpje van de 2 honden die heerlijk aan het spelen zijn.
Klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten