woensdag 5 februari 2014

Trebol

Het ras Podenco was nieuw voor ons, we kenden de verhalen voordat we Trebol ophaalden van het vliegveld in Brussel. Maar zelf ontdekken hoe het ras is, is natuurlijk anders. Bolletje, zoals wij hem noemen, verbaasd ons keer op keer. Ik denk dat we een boekwerk kunnen aanleggen met foto's van zijn debiele slaapstanden.
Hij is misschien niet heel makkelijk te trainen (als hij het nut niet ziet, of het duurt te lang, dan doet hij het simpelweg niet), en hij heeft een bloedhekel aan katten en mede daardoor zal hij nooit los kunnen, hij is verder een ontzettend lieve aanhankelijke hond die makkelijk is in de omgang. Hij is blij en enthousiast over bijna alles. Om zijn tomeloze energie (vooral buiten, binnen is het net een katje) een beetje binnen de perken te houden doen we hem regelmatig naast de fiets. Ook goed voor je eigen conditie, want oh my god, wat kan die hond rennen! Bovenal straalt hij een en al plezier uit als hij lekker mag rennen. 
 
Binnen is hij over het algemeen heel rustig en lekker knuffelig. Hij mag het liefst op een hoopje slapen. Sinds december hebben we een kleine en daar is hij heel lief en voorzichtig voor. Hij is wat waakser geworden, maar niet zo dat mensen niet bij haar mogen komen, dat vind hij prima. Hij loopt gewoon wat meer op patrouille langs het achterraam, want je weet maar nooit, misschien is er wel een reusachtige kat die de baby wil verslinden.
Wij merken dat het voordelen en nadelen heeft dat hij op straat heeft geleefd. De haat tegen katten en het niet los kunnen lopen zijn daar voorbeelden van. Maar het voordeel is dat hij feilloos hondentaal kent, en daardoor heel makkelijk is met andere honden, hij past zich dan makkelijk aan. Ook het op een hoopje slapen heeft hij daardoor denken wij, en ja, dat vinden wij alleen maar gezellig:)
 
We hopen nog heel lang plezier van hem te hebben en dat onze kleine er maar een maatje van mag hebben voor nog vele jaren.
Ook hopen we dat het goed gaat met Trebol zijn broertje; Sandoan.
 
Vele groetjes van Carola, Inez, Lizzy en Trebol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten