vrijdag 7 februari 2014

Onze Spaanse helden!!!

Naast onze refugio ligt een rivier die maar af en toe wat water toont. Als de winters heel zwaar zijn loopt ze over en brengt ze ons miserie en ellende! Denk maar aan enkele jaren geleden toen we zo zwaar getroffen werden, dat er zelfs enkele hondjes de dood vonden en al onze apparaten vernietigd werden en nog zoveel meer...
Ondertussen staat er al jarenlang een hele zware lange weg van Canna's, gegroeid in die rivier, die levensbedreigend zijn voor onze hondjes. Als er ooit een vuur in zou ontstaan, zou dat catastrofale gevolgen hebben...

Sinds jaar en dag smeken we de gemeente om dit te ontruimen en te reinigen, maar dat is spreken tegen een dove muur. Ik ben er zo vaak geweest, tevergeefs!

Vorige week kwamen ze plots onder de draden van de elektriciteitspalen alles reinigen over een breedte van zo een 10 m. We vroegen of ze dan ook ineens de rest wilden verwijderen, maar het antwoord was "NEEN", want dat was hun opdracht niet!

Volgens de Europese wet moeten ze nu alles onder de elektriciteitspalen reinigen en brandvrij maken. De rest interesseert hen niet en het gevaar bleef bestaan.

Dus ik weer naar de gemeente, waar ik opnieuw op een dove muur botste. Het zou ons nu 3500 Euro kosten om de rivier te reinigen en dat hebben we niet!

De machine zelf kost een 1000 Euro en dat is toch te gek! Nu hebben we er eentje gehuurd. In de toekomst hopen we zelf over zo een machine te beschikken, zodat we het zelf kunnen bijhouden.

Nu zijn we met man en macht met een speciale machine zelf de rivier aan het reinigen. Het zijn maar hondjes, hé!

Het antwoord van de gemeente was dat de mensen hier nu zoveel ellende hebben dat de dieren echt achteraan komen te staan, alsof ze daar nooit gestaan hebben!

Dieren hebben hier geen waarde, dus nemen we het recht maar in eigen handen en reinigen we onze rivier zelf. Het is hard labeur, maar de moeite meer dan waard!

Straks zal het gevaar geweken zijn, kunnen we de warme zomer verwelkomen en zullen onze hondjes veilig zijn...

Ps. deze droge rivier zit vol met grote slangen, enorme ratten en spinnen zo groot als tennisballen! brrrrrrrrrrr



1 opmerking:

  1. Martin Ace vrijwilliger7 februari 2014 om 23:19

    Geweldig mannen. Dank voor jullie inzet. Ik weet dat dit zwaar werk is, en ook niet ongevaarlijk.

    BeantwoordenVerwijderen