vrijdag 10 januari 2014

Poontje (ACE Fuchsia) geniet van haar luxe leventje in Nederland

Fuchsia werd in mei 2010 in de Refugio opgenomen, samen met haar 6 pupjes. Ze was een fantastische moeder en gedroeg zich sociaal met andere honden. Na tweeënhalf jaar asiel mocht Fuchsia november 2012 in opvang komen in België. Hier liet ze zien dat ze een hele intelligente hond is, ze paste zich snel aan het huiselijke leven aan, kon prima een poos alleen zijn, vernielde niets en was direct zindelijk.

Tweede Kerstdag 2012 mocht Fuchsia eindelijk naar haar gouden mandje in Nederland. In België reeds omgedoopt tot Oona, wordt ze nu door haar nieuwe baasjes Poontje genoemd, naar Al Capone, omdat ze zo slim is telkens een list te verzinnen om brokjes te krijgen. Rennen en gek doen maakt haar bazinnetje altijd weer aan het lachen, waarna ze natuurlijk iets lekkers krijgt. Niet blaffen naar konijnen, weet Poontje, levert ook een brokje op. Bedelen tijdens het eten doet Poontje niet, maar na de maaltijd, als bestek en servies worden opgeruimd, wil ze wel graag beloond worden voor het niet bedelen.
Poontje is nu ruim een jaar in Nederland. Was ze in het begin nog wantrouwig tegenover mannen en gedroeg ze zich nogal zelfstandig, inmiddels is ze een echte knuffel geworden, heeft heel veel geleerd en ligt thuis prinsesheerlijk op de bank.
Poontje levert het hartveroverende bewijs dat ook honden die langere tijd in het asiel hebben gewoond, een geweldige gezinshond kunnen worden.



 En nog een kort filmpje, klik hier.

1 opmerking:

  1. Wat geweldig om te zien dat het zo goed gaat met Fuchsia! Ze kwam samen met Fuego, de vader van de pupjes in de Refugio. Fuego (nu Sandor) woont sinds September 2011 bij ons. We hebben nog getwijfeld of we Fuchsia ook niet zouden adopteren. Maar met ook nog 10 katten in huis, hebben we helaas niet genoeg ruimte voor twee honden. Daarom ben ik extra blij dat ook Fuchsia haar gouden plekje gevonden heeft. Groetjes, Mieke & Mai Mai

    BeantwoordenVerwijderen